Var din bil klar til sommerferien?

Sommerferien er en vigtig tid for mange, eftersom det er sommerens varme og afslapning, som giver energi og glæde til resten af året og ikke mindst den efterfølgende mørke vintertid. At ferien om sommeren er god, betyder derfor utrolig meget for mange familier, da de også ønsker at give deres familie en god tid med gode minder.

Bilen udgør ofte et vigtigt redskab til en god ferie, og den bruges til at besøge seværdigheder såvel som familie, venner og bekendte. Måske skal den endda anvendes til at køre udenlands, hvor det gælder om at have en toptunet bil, så den tyske motorvej ikke spærres af en bil, som absolut ikke vil samarbejde.

Før sommeren anbefalede flere medier forbrugerne om at få efterset deres biler, før de drog på ferier. Hermed var formålet at undgå strandede danskere rundt om på de europæiske veje, hvor de i stedet for en afslappende ferie måtte vente på en udenlandsk mekaniker, for derefter at blive fragtet hen til en vilkårlig leverandør af autoophug.

Før en sådan sommerferie eller en længere rejse, skal man altid huske korrekt dæktryk og rigeligt med sprinklervæske. Et korrekt dæktryk øger nemlig sikkerheden, eftersom et forkerte dæktryk gør det sværere at styre bilen og dermed betydeligt farligere at køre i. Derudover er der også penge at spare med det korrekt dæktryk, da et forkert dæktryk kan medføre et øget forbrug af brændstof med 10 procent.

Få altid tjekket din bil løbende

Det er imidlertid ikke kun sommeren, som er en god anledning til at få efterset ens køretøj. Naturligvis er der en spidsbelastning på bilen, såfremt den skal fragte familien langt sydpå, men normal kørsel i hverdagen berettiger også til et serviceeftersyn. Under et sådan serviceeftersyn bliver bilen set efter i sømmene for at finde mulige svage punkter eller dele, som står til at gå i stykker inden for kort tid.

Ved at tage tingene i opløbet undgår du pludselige episoder, hvor bilen ikke vil starte eller køre regelmæssigt. Du får den fornødne viden om din bil styrker og svagheder, hvilket gør dig i stand til sammen med mekanikeren at tage en vurdering af, om det skal laves øjeblikkeligt eller kan vente til næste serviceeftersyn.

Sammen med din mekaniker vurderer du løbende, hvornår du skal til serviceeftersyn igen, så du ikke kommer for ofte og betaler for meget, samt ikke kommer for lidt og løber en unødvendig risiko ved at forsætte den normale kørsel i køretøjet.

Har sommeren slidt på din bil?

Alt efter hvor din ferie er gået hen, har den lidt tilsvarende belastning. Har du kørt hundredvis af kilometer, haft tung oppakning og kørt med høj fart på motorvejen, kan der være opstået potentielle skader, som står på spring til at sætte en pause for videre kørsel.

Det er derfor altid en god idé at bestille endnu et serviceeftersyn, når kalenderen tillader det efter sommerens udfordringer. Dit servicested kan hurtigt vurdere, hvorvidt det er nødvendigt at gå mere i detaljer med din bil, eller om den blot skal have en hurtig gennemgang.

Der er flere fordele ved at anvende det samme sted til dette efterfølgende serviceeftersyn. Bl.a. kender de din bil svage punkter og kan derudfra hurtigt se, om disse dele fortsat lever op til lovgivning og yder fuld funktionalitet.

Flere mekanikere har tætte samarbejdsaftaler med leverandører af autoophug, hvilket betyder hurtige reparationer, såfremt der er behov for det. Disse leverandører skrotter biler og gemmer i denne proces de reservedele, som kan genanvendes og som stadig lever op til landets love om standard, funktionalitet m.m.

De har ofte også nyere genanvendelige reservedele, hvorfor du ikke skal frygte dele, som ikke lever op til din bils øvrige stand. Alle reservedele er originale, og de bliver alle gennemtestet, før de må sælges videre. Det er din garanti for kvalitet og fuld funktionalitet.

Skrevet af Adam Hansen, som arbejder for Autoophuggeren.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *