Udklædning til sidste skoledag

For få måneder siden var der sidste skoledag for 9. Klasser over hele landet.

Sommerferien er slut og alle er ved at være startet igen, men der er ikke meget mere end 10 måneder til alt løber af staben igen.

Sidste skoledag er for mange en vigtig dag, da den markerer skiftet mellem at være barn og være ung. Det er nu, folkeskolen er slut og nu, at tiden i gymnasiet begynder. Det er en spændende tid med nye venner og nye udfordringer.

Derfor er det også OK at bruge lidt tid eller lidt penge på at lave eller købe et flot kostume til sidste skoledag. Der er intet fast tema, men vi vil her komme med lidt inspiration til en festlig eftermiddag sammen med dine klassekammerater en sidste gang!

Tema sammen i klassen

Start med at overveje, om I ikke skal have et samlet tema i klassen for udklædningen.

Det er sjovere at klæde sig ud, hvis dine klassekammerater er med på legen. Når I er sammen i en gruppe forstærker I også effekten af kostumer overfor andre.

Et samlet tema i klassen kan være fx et land (Frankrig eller Sverige), superhelte, at klæde sig ud som grøntsager, fanger og politi eller noget helt sjette.

I kan vælge et samlet tema ved at lave en håndsoprækning i klassen eller ved at sende et link ud i en fælles Facebook-gruppe med en Doodle (værktøj, hvor I i en flok kan vælge mellem en række valgmuligheder).

Lav kostumet selv med YouTube

På YouTube har du mulighed for at finde en lang række videoer med tips til at lave dine egne kostumer.

Der er desværre meget få på dansk, men til gengæld er der flere amerikanske videoer, end du har tid til at se.

Se fx de to videoer herunder:

Du kan lave et færdigt kostume på nogle timer for cirka hundrede kroner, hvis du i forvejen har et stykke tøj, du kan bruge til formålet (et, du kan klippe lidt i).

Hvis ikke du i forvejen har et stykke tøj, du kan bruge, kan du købe det i en genbrugsbutik for ikke særligt mange penge. Find din nærmeste Frelsens Hær-butik og gå ind og se, hvad du faktisk kan få for under 50 kroner, hvis du bruger dine penge det rigtige sted.

Du kan lave dine kostumer sammen med dine venner eller veninder – på den måde får I også en hyggelig eftermiddag ud af det og ikke blot et par minutter, når I kigger på en webshop. Det leder os nemlig til næste punkt:

Køb et færdigt kostume

En mulighed er også, at du køber et færdigt kostume og benytter dig af det. Du kan købe kostumer til sidste skoledag online fra omkring et par hundrede kroner og opefter. De lidt sjovere kostumer kan godt komme til at koste 4-500 kroner (hvis du fx vil klædes ud som et alkometer), men kan en udklædning som ballerina eller alpepige gøre det, så kan du finde kostumer fra cirka 200 kroner.

Hvis hele klassen selv står for at finde deres eget kostume er en webshop en udmærket idé.

Du kan lave det billigere selv – men det bliver bare ikke lige så godt.

Og sidste skoledag er, især i 9. Klasse, en vigtig dag – mon ikke den er værd faktisk at bruge et par hundrede kroner på?

Du kan også være heldig at finde et brugt kostume til sidste skoledag på DBA.dk, hvor sidste års elever har sat deres til salg. Du kan ligeledes finde kostumer på Trendsales. Her kan du købe kostumer for ca. 50 kroner og opefter – du kan få dem fragtet rundt i landet af Post Danmark for cirka samme pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *