Sådan får du en mere produktiv arbejdsdag

Mange mennesker oplever ofte, at det kan være svært at komme op om morgenen. Derudover kan det også være svært at holde motivationen oppe, når arbejdsdagene ofte kan virke ens. Der er dog en række ting, du selv kan gøre for at holde motivationen oppe.

Ens morgenrutine er vigtigere end man tror, og det kan derfor være en idé at strukturere denne, så ens krop vænner sig til den samme rutine hver dag. Vi giver dig her 5 ting, som du bør overveje, hvis du er en af dem, som har svært ved at vedligeholde produktiviteten.

Stå op samme tid hver dag

Søvn er noget af det, vores krop har mest brug for. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke går alt for sent i seng om aftenen. Undersøgelser viser, at den optimale sovetid er mellem 22:00 – 06:00. For at få mest muligt ud af din søvn, bør du derfor gå efter at ramme dette tidsinterval.

Det kan selvfølgelig ikke virke rart at være nødsaget til at sætte en alarm, når du endelig har weekend. Dog ændrer det ikke på, at ved at stå op samme tid hver dag, vil man opnå de bedste resultater, da kroppen hermed kan vænne sig til samme døgnrytme hver dag.

Drop snooze knappen

Den berømte snooze knap er noget, som mange mennesker kæmper med hver dag. Den kan være ens bedste ven, men i høj grad også ens værste fjende. Ofte kan det at snooze føre til større træthed, og jo længere man snoozer, jo mere ugidelig kan dette gøre en.

I forlængelse af forrige afsnit anbefales det derfor, at du står op, når dit vækkeur ringer. Hermed undgår du samtidig yderligere træthed, og selvfølgelig risikerer du heller ikke at sove over dig. Hvis du med vilje sætter dit ur tidligere for at have muligheden for at snooze, bør du ikke gøre dette længere end 15 minutter.

forsikring

Indtag den rette mængde koffein

Koffein er noget, som mange mennesker dagligt gør brug af. Specielt i Danmark er vi gode til, at finde tid til en kop kaffe om morgenen. Koffein kan virke opkvikkende, og kan være en god måde at få dig gang om morgenen. Det kan specielt være godt, hvis du er mere b-menneske end a-menneske.

Det er dog ikke kun om morgenen, at koffein kan gøre underværker. I løbet af dagen kan det også være en god idé at indtage koffein. Dette kan selvfølgelig også gøres gennem cola og chokolade, men det anbefales dog, at du tager turen forbi arbejdspladsens kaffeautomat.

Koffein skærper din koncentration ved indtagelse af den rette mængde. Det skal selvfølgelig ikke overdrives, da koffein samtidig kan have en negativ virkning ved for meget indtagelse.

Dyrk motion

Hvis du ønsker en god start på dagen, kan det også være en god idé at bevæge kroppen. Du behøver naturligvis ikke hoppe i løbeskoene og løbe fra den ene til den anden ende af landet. Men blot det at få gang i kroppen, kan give en overraskende positiv effekt. Dette kan eksempelvis være ved at lave nogle strækøvelser i 20 minutters tid, men kan i høj grad også være ved at tage 50 armbøjninger.

Herved kommer kroppen i bevægelse, og du vil på denne måde vække kroppen op på den rette måde. Du vil samtidig ikke føle samme ømhed i kroppen, som man ofte kan føle efter en hel nats søvn.

Sæt seriøse, realistiske mål for dagen

Et sidste tip til hvordan du kan blive mere produktiv, er ved at sætte dig en række mål for dagen. Hvad ønsker du at opnå i dag? Hvor lang tid vil du bruge på de enkelte opgaver? Og hvordan vil du belønne dig selv, hvis du opnår det, du ønsker. Alle disse ting kan fungere som en motivationsfaktor, som med stor sandsynlighed vil gøre dig mere produktiv.

Hvis du vælger at følge disse 5 tips, er der gode chancer for, at du efter en kort periode vil kunne mærke betydelig forskel. Vi er kun vågne 66% af vores liv, så det er selvfølgelig vigtigt, at vi bruger tiden så optimalt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *