Temarejser i Europa er det nye sort

Vi rejser som aldrig før. Verden skal opleves, og de mange indtryk bliver lystigt suget til sig. I nyere tid er vi specielt glade for at kaste os over forskellige former for temarejser i Europa. Her er et par af de temaer, vi især ynder at fylde ferien med, når det igen er tid til at pakke kuffert eller rygsæk.

hiker-846094-960-7201Kilde: Pixabay

Fodbold er et populært rejsetema

Ingen anden sport er lige så populær som fodbold. Over alt i verden følger fans med, når de store stjerner udfolder sig på plænen, mens sportsbettingsider ligeledes oplever en stigende interesse. Bl.a. bettes der lystigt med, når en populær side som bet365 leverer odds forslag på 2.25 og deri spår Atletico Madrid som vinder af den spanske La Liga. Mange fans tager endda skridtet videre og følger nu ikke blot med via TV og betting, når et stjernehold som Atletico Madrid viser, hvad de dur til. I stedet indtager de tribunerne på holdenes hjemmebaner for derved at opleve kampene live og i egen person. Det i selskab med tusindvis af festlige fans.

Fodboldrejser ser ud til at være kommet for at blive, og flere og flere bureauer specialiserer sig i dag i at sammensatte fulde og optimale pakker til dedikerede fodboldfans. De populære fodbolddestinationer i Europa er især lande som Spanien, England, Tyskland og Italien.

Cykling, vandring og skisport – aktive rejser hitter

Vi er ikke kun glade for at overvære sport. Vi ynder også at udøve den. I hvert fald melder mange rejsebureauer om en stigende interesse for aktive rejser centreret om bl.a. cykling, vandring og skisport. Her plejer vi krop og sjæl, mens vi finder vej gennem smukt landskab. Inden for cykling er det især Frankrig og steder som Alpe d’Huez og Loire-dalen, mange vælger at besøge, når der skal trædes igennem i pedalerne. Ynder rejsende at trække i vandrestøvlerne, er det i høj grad det skotske højland samt den spanske Camino, der lokker. Højtrangerende populære skisportssteder i Europa er primært Val Thorens i Frankrig, Livigno i Italien og Saalbach-Hinterglemm i Østrig.

Aktive rejser er alletiders rejseform for personer, der har svært ved at lægge en hel dag ved poolen samtidig med, at det også er en god måde at tilbringe tid sammen med sine nærmeste. Netop det faktum har gjort denne form for temarejser yderst populære.

vineyard-3757673-960-7201Kilde: Pixabay

Sanser og smagsløg forkæles som aldrig før

Der findes ikke noget bedre end at forkæle sanser og smagsløg på en rejse. Det faktum er der rigtig mange, der har fået øjnene op for gennem de seneste år. I hvert fald er rejser med mad og vin som tema populære som aldrig før. Det gælder både for pakkerejser og kør-selv-ferier.

Og Europa er i sandhed et vaskeægte slaraffenland, når det kommer til at skulle forkæle sine sanser. Vin og gastronomirejser går bl.a. til den italienske region Toscana, hvor besøgende her nyder velkendte vine som Chianti og Brunello. Det mens de sætter tænderne i det velsmagende italienske landkøkken. I mellemtiden lokker Frankrig med populære vinområder som Alsace og Burgogne. Og hvem kan takke nej til lækre franske retter som f.eks. Moules Frites og Coq au Vin? Andre foretrækker i stedet Spanien og en lækker tapasdestination som San Sebastian. Uanset om turen går til Italien, Frankrig, Spanien eller en helt fjerde destination, er en ting sikkert: Rejser med mad og vin som tema er et hit i Europa.

Mangler man inspiration til sin næste rejse, skulle der altså være rigeligt at tage fat på. I hvert fald er temarejser en anderledes og spændende måde at gribe ferien an på, og med denne type rejser er der rig mulighed for at opleve nye sider af Europa.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *