Skab et hyggeligt uderum på altanen

Bor du i lejlighed med altan, er det sparsomt med hvor meget plads du har som udeareal. Du vil sikkert gere have så meget som muligt ud af den plads du har, og skabe et hyggeligt uderum på altanen.

Dette kan dog være rigtig svært, specielt hvis man ikke er helt sikker på hvor man skal starte.

Læs med her, og få nogle gode fifs til hvordan du kan forvandle din altan.

Hvad er nødvendigt at have på altanen?

Før du starter, er det en god idé at du først danner dig et overblik over hvad der er nødvendigt for dig at have på altanen. Denne overvejelse hænger meget sammen med hvad du ønsker at bruge din altan til. Er det et must for dig at have havemøbler på altanen? Vil du have en grill på altanen? Skal der være plads til et tørrestativ? Eller skal der kunne stå en solseng?

Når du har gjort op med dig selv hvad der er nødvendigt for dig at have på din terrasse, er det også meget nemmere at indrette et hyggeligt uderum. Har du fået dette overblik over hvad der er brug for på altanen, kan du også nemmere lave en plan for hvordan der kan blive plads til alle de ting som du har lyst til at have på altanen.

Gør altanen til en grøn oase

Et hyggeligt uderum indeholder selvfølgelig planter. Nu hvor du ikke har en stor have men kun en lille altan, må du tænke kreativt for at få planter implementeret på altanen.

Tænk kreativt i forhold til placeringen af planterne. Tænk også planter ind i løsningerne på de problemer der måske er på altanen. Er der brug for en form for læhegn ind til naboernes altaner, kan du skabe et naturligt af klatreplanter og Rio gitter.
Som byboere er antallet af selvdyrkede grøntsager og krydderurter selvfølgeligt begrænset, men med få midler kan det faktisk være muligt at gro lidt grønt på altanen i for eksempel altankasser.

Det er faktisk kun fantasien og fysikkens love der sætter grænser for, hvordan du kan indrette din altan med grønne planter.

Søg endelig rigelig med inspiration, og bliv klog på hvordan det er lykkedes for andre at indrette deres altan så den bliver en grøn oase. Du kan både kigge på dine naboers altaner, og du kan også lave en søgning på internettet, og finde flotte inspirationsbilleder. Kig for eksempel her, og se hvordan du kan forandre din altan fra middelmådig til fremragende.

Skab et uderum med plads til mange venner

Det er selvfølgelig størrelsesmæssigt begrænset hvor mange personer man kan klemme sammen på en altan, men det er alligevel værd at gøre forsøget. Der er ingen idé i at skabe et smukt og grønt uderum, hvis ikke det er muligt at dele det med andre.

Sørg derfor for at der til en hver tid er plads til at have venner på besøg på altanen. Dette kan du gøre ved at have et lager af ekstra klapstole som kan hives frem når der er gæster, og ved at holde din terrasse så rydelig og ordentlig som muligt, så der kan være plads til alle.

Har du gutterne på besøg, kan du søge inspiration til det gode mandeliv og blive inspireret på siden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *