Sådan skriver du hurtigere dine afleveringer på gymnasiet

Du har mange afleveringer i gymnasiet.

Derfor giver det også god mening at lære, hvordan du skriver dem hurtigere. Så har du mere tid til at slappe af om aftenen, nyde en god film eller være sammen med dine venner.

Nogle afleveringer kan du skrive hurtigere end andre. Det er fx at optimere hastigheden i kemi, for det er en teknisk tung aflevering. Men ved dansk og engelsk er du oftere begrænset ved din egen skrivehastighed på et tastatur eller i hvor lang tid, du er i stand til at holde koncentrationen.

Lad os give dig et par gode tips med på vejen her til lige netop dén del!

Bedre udstyr giver bedre resultat

gamertastaturHvis du lige nu sidder med dit touchpad og et lille tastatur på din notebook gør du dine afleveringer sværere for dig selv, end de behøver at være.

Bedre udstyr giver dig altid et bedre resultat.

Bedre udstyr kan være at købe et gamertastatur, der er beregnet til, at du bruger det i lang tid ad gangen. Hurtig reaktion og behageligt at skrive på. Med et godt tastatur mindsker du også risikoen for at få problemer med dine håndled efter mange timer ved computeren.

Du bør også investere i en mus og så vidt muligt begrænse din brug af et almindeligt touchpad, når du først er i gang med at arbejde.

2 skærme giver dig mulighed for at skrive på den ene samtidigt med, at du har research på den anden skærm. Det er også smart og hjælper dig i den form, at du ikke hele tiden behøver at skifte vindue for at kunne skrive videre på din aflevering eller din tekst.

Luk omverdenen ude, når du skriver

Distraktioner er skabt af djævlen selv. Hvis du sidder dybt koncentreret i dit arbejde og bliver afbrudt kan det tage så lang tid som 15 minutter at blive ligeså koncentreret endnu engang.

Luk derfor omverdenen helt ude, når du skriver på dine afleveringer.

Det betyder, at du lukker Facebook ned, ikke tjekker din mail, sætter din mobiltelefon på flytilstand og eventuelt allierer dig med et par støjisolerende høretelefoner som Bose QC25. De koster lidt penge, men det er en god investering, hvis det hjælper dig med at holde koncentrationen over en hel arbejdsdag.

Jo højere grad du er i stand til at lukke verden ude når du skriver, des bedre vil du også være i stand til at holde din koncentration i lang tid ad gangen. Et åbent kontormiljø hvor alle sidder og larmer med hver deres ting er den rene gift for din koncentration på en almindelig arbejdsdag!

Hold pauser efter 25 minutter

faa12Har du hørt om ”Pomodoro”-teknikken før?

Teknikken går ud på, at du skriver effektivt i 25 minutter og så holder pause i 5 minutter. Du kan hurtigt træne dig op til at kunne holde din koncentration i 25 minutter ad gangen. Når det kan lade sig gøre kan du eventuelt skrue dine intervaller i vejret indtil du holder koncentrationen i 45 minutter ad gangen før du holder dine pauser.

Teknikken er også nævnt i bogen om bedre karakterer her.

Pauserne er meget vigtige, for du er nødt til at slappe af for at kunne holde koncentrationen over en lang skole- eller arbejdsdag. Tag din mobiltelefon (der fortsat er på flytilstand) op og tag tid på i hvor lang tid ad gangen, du skriver på dine opgaver. Skriv indtil der er gået 25 minutter, hold så en pause og begynd igen at tælle ned fra de 25 minutter.

Ovenstående teknikker skal du ikke bruge mange gange før resultaterne begynder at melde sig. Og så er det sjovt, for når du har lært at skrive en aflevering hurtigt glemmer du det ikke lige med det samme igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *