Sådan holder du dit ansigt sundt til vinter

Når vinteren nærmer sig, er det vigtigt at være særligt opmærksom på din ansigtspleje. Vinterens bidende kulde er hård for huden og derfor er det en god ide at give huden mere opmærksomhed, så man undgår udtørret og irriteret hud.

Jeg har samlet nogle af de bedste råd, til at hold dit ansigt sundt hele vinteren.

Vær opmærksom i badet

Når det er bidende koldt udenfor, kan det være yderst fristende at tage lange varme bade, men dette er med til at udtørre huden og man bør derfor undgå det.

Skru ned for temperaturen og hold dit bad kort.

Ligesom det er en god ide at være opmærksom på tid og temperatur, så er det også en god ide at holde igen med sæbe. Sæbe fjerner det naturlige fedtlag på huden og dermed vil din hud hurtigere udtørre. I stedet for sæber, vil jeg anbefale dig, at du holder dig til at bruge badeolie, dette er med til at forhindre din hud i at udtørre.

Smør, smør, smør

Når vinterens kulde nærmer sig, er det ekstra vigtigt at fugte din hud. Brug en fed ansigtscreme, som er nærende og giver masser af fugt. Jeg bruger selv dag- og natcreme fra Purely Professional, dette fungere rigtig godt til nærmest alle hudtyper.

Det er en rigtig god ide at påfører din ansigtscreme tidligt på morgenen, så cremen kan nå at trænge ordentligt ind i huden, før man går ud i kulden.

Jeg vil desuden anbefale dig at bruge en rensemælk i stedet for renseskum og gele. Når man bruger en rensemælk, bruger man mindre vand til at skylle ansigtet, og da vandet er med til at udtørre din hud, er det en god ide at sparer på det.

Efter du har renset dit ansigt er det en god ide at bruge en god skintonic, olie eller rosenvand, dette er med til at din ansigtscreme vil trænge bedre ind i huden.

Læbepomade

Vinterens kulde er ikke kun med til at udtørre huden, men også dine læber. Når vinteren nærmer sig, er det vigtigt at du undgår at fugte dine læber med dit eget spyt, spyt indeholder nemlig enzymer der irritere dine læber og får dem til at udtørre meget hurtigere.

Brug en læbepomade eller vaseline, gerne tre gange om dagen, dette holder dine læber fugtet og hjælper dig til at undgå sprækker.

Det kan desuden også være en fordel at bruge en læbepomade med indbygget solbeskyttelse, selvom det er koldt udenfor, er solen ofte stadig fremme, så det er bestemt en fordel at vælge en læbepomade med solbeskyttelse.

Det kan desuden være en god ide at pleje dine læber med en natmaske, bestående af honning og olivenolie, denne maske vil virke helende og plejende.

Et mere eksklusivt råd vil være at bruge kaktus olie, som indeholder en masse naturlige antioxidanter, der er rigtig godt for dine læber. Det skal dog nævnes at kaktus olie er lidt dyrt.

Hvis dine læber sprækker meget, kan du med fordel opsøge et apotek og finde produkter der indeholder sucralfat, dette virker nærmest som et plaster på dine læber og er ret effektivt, hvis de sprækker meget i vinterens kulde.

Vælg den rigtige beklædning

Som nævnt er vinterens kulde hård ved din hud og dine læber, derfor er det en rigtig god ide at dække huden så meget som muligt til. Det er selvfølgelig svært at dække hele dit ansigt til, men forsøg at dække dig så meget til som muligt, på den måde kan du skåne din hud, for vinterens kolde luft.

Brug hat og et halstørklæde, der dækker så meget af dit ansigt som muligt, på den måde kan du undgå en del af den tørre hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *