Sådan bliver du dygtig til online markedsføring

Både bureauer og virksomheder søger hele tiden efter medarbejdere inden for online markedsføring.

Har du først fået kompetencer inden for feltet har du med andre ord bedre jobmuligheder end de fleste andre danskere overhovedet kan drømme om.

Men hvordan bliver du til at starte med dygtiggjort inden for online markedsføring?

Vi kigger her på et par af de mere gængse metoder til, hvordan du bliver bedre til online markedsføring (så du efterfølgende kan få fast beskæftigelse inden for faget).

Affiliate marketing

online markedsføring

Du har mulighed for at køre ”learning by doing”-stilen med online markedsføring. Mange starter især ved hjælp af affiliate marketing. Med affiliate marketing laver du søgemaskineoptimering, PPC-annoncering, konverteringsoptimering og andet til den helt store guldmedalje for at få din egen side til tops i søgeresultaterne.

Når den er her sender du trafikken videre til andre, der betaler dig, når de får en betalende kunde.

Affiliate marketing er en god måde at lære online markedsføring på. Du tjener penge samtidigt og hvis du først lykkes med at sætte en side godt op og sikre besøgende til den tjener du penge hver eneste måned fremadrettet bare på at have din side.

Hvis du er interesseret i affiliate marketing, så tjek især AffiliateDM.dk, hvor en række deltagere kæmper om at skabe den bedst affiliateside. Den bedste side bliver hædret med en række flotte præmier efter endt konkurrence. Du kan blive inspireret af de andre sider og se hvilke emner de har valgt – måske lave en lignende side selv.

Praktikophold

Du kan tilmelde dig en række Facebook-grupper, hvor virksomheder løbende søger efter nye medarbejdere til deres arbejdspladser; herunder også praktikpladser. En praktikplads giver dig arbejde i 1-6 måneder, men det er ulønnet arbejde.

Du skal derfor virkeligt ville det med et praktikophold. En tur et halvt år i Netto betaler dig på kort sigt flere penge. Men det er på den lange bane vi gerne vil have den gode løn og det kan et praktikophold inden for online markedsføring give på kort tid.

På den anden side af dit praktikophold venter dig dog oftest en fast stilling i virksomheden og du kan vise andre virksomheder, at du faktisk har erfaring med online markedsføring i forvejen. At få joberfaring er på langt sigt meget vigtigere end at få et betalt arbejde til at starte med. Ofte kan du også få SU eller anden understøttelse mens du er under dit praktikophold.

Uddannelse fra Bigum & Co

en gruppe arbejder hårdt

Kursusvirksomheden Bigum & Co – der også er en anerkendt størrelse indenfor online marketing selv, herunder især de sociale medier – afholder hvert år en række kurser for ledige inden for online markedsføring.

Det er de såkaldte 6 ugers kurser, du kan komme på. Deltagergebyret er lige over 20.000 kroner, men det bliver betalt af dit jobcenter og din a-kasse, hvis kurset er en del af den jobplan, du kan ligge sammen med dem.

Med uddannelsen i bagagen har du nemt ved at finde et job bagefter. Du har nemlig – som en af de eneste i Danmark – faktisk papir på dine færdigheder inden for online markedsføring.

Uddannelsen fører dig igennem emner som søgemaskineoptimering, PPC-annoncering, konverteringsoptimering, online leadgenerering, annoncering på de sociale medier og hvordan de sporer dine besøgende fra de første gang finder ud af du eksisterer til de faktisk lægger din vare i kurven.

Efter endt uddannelse har du en eksamen, så du slutteligt får papir på dine nye evner.

Herefter er det bare et spørgsmål om at søge efter nye jobmuligheder og fremvise, at du som en af få er blevet undervist inden for online markedsføring. De ordinære uddannelsesinstitutioner har ingen uddannelser inden for feltet og et ”privat kursus” som Bigum & Co tilbyder er derfor din eneste mulige løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *