Rygestop – sådan gør du

Antallet af danskere der ryger har været stødt faldende de seneste par år. En af de største grunde til dette er, at folk er blevet mere oplyste om, hvilke muligheder de har, når de gerne vil stoppe med at ryge. Rygestop er ikke nemt – det kræver blod, sved og tårer, men når man kommer ud på den anden side, er det en lettelse uden lige.

Der er mange Pige i sort læderjakke ryger cigaretmetoder når det kommer til rygestop – f.eks. nikotintyggegummi og plastre, e-cigaretter, professionel hjælp eller andre hjælpemidler. Mange gange vil det dog være nok, at nedtrappe éns forbrug og selv bare stoppe. Har du dog svært ved holde rygetrangen tilbage, og har du forsøgt at stoppe selv, så læs med – der er hjælp at hente!

Nikotinplastre og –tyggegummi som stimulans

En af de mest benyttede metoder når det kommer til rygestop er nikotinplastre og -tyggegummi. Begge dele indeholder det afhængighedsskabende stof nikotin, som findes i cigaretter. Fordelene ved dette er, at du ved brug af disse plastre og tyggegummi ikke inhalerer de mange andre stoffer som findes i en cigaret, som f.eks. tjære.

Nikotinen er ikke skadeligt i sig selv, men er blot ekstremt vanedannende og skaber derfor afhængighed. Du skal derfor også passe på med at bruge disse metoder, da du i sidste ende ligeledes kan blive afhængige af dem. Et godt råd er derfor, at man nedtrapper sit forbrug, i takt med at man ryger mindre. Alt med måde.

E-cigaretter som hjælp til rygestop

En af de nyere metoder når det kommer til rygestop er e-cigaretter. E-cigaretterne hjælper dig med at få stimuleret din rygetrang ved at have de samme egenskaber som en cigaret bare uden alle de skadelige stoffer. Du får følelsen af, at du ryger en cigaret og du kan være sammen med kollegerne eller vennerne og ryge.

Meget af rygetrangen ligger nemlig i det sociale, og for mange er det vigtigt at kunne ryge sammen med andre til blandt andet fester og på arbejdet, da der her bliver socialiseret i pauserne. E-cigaretten er her et super godt alternativ, hvis du vil blive ved med at ryge, og ved du ikke kan stoppe.

Det er ligeledes en billig løsning, da du blot skal oplade e-cigaretten og påfylde væske, i stedet for hele tiden at købe nye pakker. Du kan endda få den med forskellige smage! Du skal dog være opmærksom på, at nogle forskere mener, e-cigarretter er skadelige. Der er dog forskellige forskningsresultater, og der er derfor ikke blevet tegnet en entydig konklusion.

Få professionel hjælp til rygestop

Der er professionel hjælp at hente, hvis du overvejer at få hjælp til at stoppe med at ryge. Du kan blandt andet få gode råd og en plan til, hvordan det skal gøres, fra diverse statsligt støttede programmer, såsom Stoplinjen. Dette er et fantastisk tilbud til dig, som har svært ved at stoppe med at ryge, og har forsøgt dig med mange forskellige former for metoder. En af de meste gængse råd er dog, at du skal nedtrappe dit forbrug, og efterhånden som du ryger mindre og mindre cigaretter, vil du også miste trangen til disse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *