Mange ældre er glade for kørestolen

I takt med at man bliver ældre begynder kroppen helt automatisk at blive svagere. Ældre mennesker kommer til at gå langsommere, og kan ikke helt det samme som de kunne, da de var yngre. Mange danskere har svært ved at acceptere, at de ikke har den samme fysisk som før i tiden.

Man er nødt til at acceptere at man bliver ældre, og dermed ikke har den samme energi. Det kan være en stor udfordring for gangbesværede at komme rundt når der f.eks. skal handles ind. Heldigvis findes der gode hjælperedskaber, der gør, at de ældre sagtens kan klare dem selv på trods af skavanker.

Derfor skal den ældre have en kørestol:

Kørestolen er et rigtig godt hjælperedskab til den ældre, som har besvær med at gå. Selvom vedkommende sagtens kan klare sig med en rollator derhjemme, så er kørestolen god til ture udenfor boligens rammer. På denne måde kan den ældre stadig få en masse gode oplevelser, uden at skulle bekymre sig om at det gør ondt at bevæge sig. Den ældre kan selv styre kørestolen med hænderne eller få et familiemedlem til at køre sig.

Forskellige modeller på markedet:

En kørestol er ikke bare en kørestol, da der findes mange forskellige modeller på markedet. Man kan finde en kørestol der passer til alle mennesker, da kørestole kan fås med forskellige bredder. Det er blevet meget moderne at købe kørestole med letvægt således, at den f.eks. er nem at få ind i bilen.

De fleste kørestole er fremstillet i aluminium samt et stofsæde der gør, at den ældre sidder behageligt i den. Det er vigtigt, at kørestolen har kraftige hjul monteret, da den skal kunne klare en menneskevægt. Både ryglæn og fødder kan justeres, så det passer til den ældre. Der er desuden en låsemekanisme på siden af kørestolen således, at den ældre kan være sikker på at holde stille.

Tilbehør til kørestolen:

Man kan købe en masse forskelligt tilbehør til kørestolen. For at kunne komme ud i alt slags vejr er det en god ide, at investere i en kørepose. En kørepose er vandtæt og holder den ældre varm. Den kan købes i forskellige størrelser, så alle ældre kan finde en variant, som passer til dem. Det er nødvendigt at have en kørerampe til når den ældre skal over et dørtrin eller op/ned af trappetrin.

Der findes både foldbare køreramper samt køreramper, der bare skal findes frem ved behov. Mange vælger at købe den foldbare model, da det er lettere at transportere den i bilen, når den er klappet sammen. Samtidig fylder en foldbar kørerampe ikke så meget derhjemme, så den ældre kan pakke den væk, når den ikke er i brug.

Få købt alt det nødvendige:

Hvis den ældre ikke er til køreposen, så er det også muligt at få et skulderslag, så den ældre stadig kan færdes i regnvejr. Et skulderslag skal tages over hovedet og vil dække det meste af kroppen. Skulderslaget fungerer i bund og grund ligesom en regnjakke eller et regnslag. Tjek det store marked ud, så den ældre kan få det nødvendige udstyr til kørestolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *