Den klassiske proptrækker i to designs

Markedet er fyldt med forskellige designs af den klassiske proptrækker. Du vil finde alt fra berømte proptrækkere, der er fremstillet af nogle meget kendte producenter, til proptrækkere der er fremstillet af fabrikker, som du med garanti aldrig har hørt om før.

Hvis du har besluttet dig for, at det er tid til at købe en ny proptrækker, kan det føles som om, du får ‘gode råd’ fra alle sider – fra venner, familie og medierne. Denne information overload kan hurtigt gøre dig frustreret endnu før, du overhovedet har truffet en beslutning.

Som du allerede ved, er det primære formål med en proptrækker at kunne fjerne folien og trække korkproppen op fra vinflaskerne. Propper er trods alt meget små og sidder stramt inden i flaskehalsen. Det er ikke lige til at fjerne på en nogen som helst anden måde end med en proptrækker!

Det skal da nok passe, at nogle vin-aficionadas derude også foretrækker at åbne forskellige typer vin med forskellige typer af proptrækkere, afhængigt af deres design og nemhed i forhold til den type vin, de har lyst til at drikke – samt deres humør!

Nedenfor diskuterer vi forskellige typer af proptrækkere, som er tilgængelige på markedet, så du kan få en bedre idé om, hvad du skal købe.

Den klassiske proptrækker i to designs 1

En proptrækker for tjeneren og familien

Tjenerproptrækkeren er et traditionel redskab til at trække propper op med og det mest gængse valg i både hjem og restauranter. Proptrækkeren kendes også under tilnavnet ‘tjenerens ven’, fordi den for længst er gået hen og blevet restaurationsbranchens mest populære proptrækker.

Denne type proptrækker er ideel for den seriøse vindrikker, fordi proptrækkeren oftest er æstetisk designet, udformet i rustfrit stål og belagt med krom, som giver denne type proptrækker det blanke, klassiske look. De mest populære tjenerproptrækkere på markedet har skæfter af forskellige typer smukt træ som for eksempel mahogni, padauktræ eller rosentræ. Andre tjenerproptrækkere har også skæfter af rustfrit stål.

Proptrækkeren kommer med 3-i-1 funktionalitet med både folieskærer, borespiral og øloplukker, hvilket er ideelt, da man derfor ikke behøver at købe en ny proptrækker i årevis, hvis man altså køber en i god kvalitet. Fordi tjenerproptrækkeren er så populær og designmæssigt tiltalende, er den også gået hen og blevet en populær genstand at give som gave.

Du kan finde den i de fleste isenkrambutikker og på webshops, fordi den er tilgængelig overalt på markedet. Men er den så billigere på nettet end i butikken? Oftest er proptrækkeren billigere ved køb på internettet, og du kan købe den ved bare at sidde hjemme på sofaen i stuen! Typisk er ting billigere at købe på internettet, da der oftest er færre omkostninger forbundet ved at drive en virksomhed over internettet end en traditionel forretning.

Den T-formede proptrækker (screw-pull proptrækkeren)

Denne proptrækker er endnu en af de klassiske proptrækkere, som bogstaveligt talt har været på markedet i flere hundrede år. Den består typisk af et stykke tilskåret træ, hvor i der er sat en borespiral. Spiralen presses ned i korkproppen mens proptrækkeren drejes, og tilsidst trækkes proppen op med håndkraft. I moderne modeller af proptrækkeren af for eksempel Stelton er den fremstillet af krombelagt rustfrit stål og borespiralen er teflonbelagt, hvilket reducerer friktionen og gør optrækning nemmere.

Er proptrækkeren billig og er den så et godt valg? Screw-pull proptrækkeren kan være meget billig og erhverves til under 50 kr, mens dyrere modeller af den kommer over 200 kr. Det skal dog nævnes, at hvor proptrækkerens minimalistiske design kan være tiltalende, kan proptrækkeren dog være svær i brug, da man ofte skal bruge en del kræfter på at trække proppen op ved ren råstyrke. Det er sjældent elegant, da man ofte bliver nødt til at holde flasken fast med knæene, mens man trækker op! Så om proptrækkeren er er godt valg afhænger af, hvor mange kræfter man har lyst til at bruge på vinåbning.

Proptrækkeren kan ligesom tjenerproptrækkeren findes hos isenkræmmeren såvel som i supermarkedet, men igen anbefaler vi, at den købes online, fordi de simpelthen er billigere på nettet.

Med et håb om, at du må finde proptrækkeren i dit liv : )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *