Her kan du starte en virksomhed uden stor kapital

Vi vil gerne være vores egen chef og arbejde for os selv.

Men er det ikke svært at starte et faktisk firma – og hvilken idé, skal du starte med?

Vi kommer her med et par gode bud inden for brancher, hvor du lige nu har mulighed for at starte din egen virksomhed uden, at det kommer til at koste dig særligt mange penge. Startkapitalen er blot få tusinde kroner – eller, for bud nummer 2, 45 danske kroner om året for at registrere et domænenavn!

Elektronik fra Kina

Alle danskere i dag har smartphones. Derfor skal de også bruge mobiltilbehør.

Det kan du sælge til dem – ligesom denne 15-årige knægt på Metroexpres gør.

Tricket er nemt nok. Du køber mobiltilbehør hjem fra fx AliBaba eller Aliexpress, hvorefter du sælger det til en højere pris på de danske shops. Dit mobiltilbehør kan være covers, powerbanks eller små nipsgenstande.

Det fede ved mobiltilbehør er, at indkøbsprisen på fx et cover til en iphone er 10 kroner, hvis du bare køber 1.000 ad gangen. Det cover kan du sælge for 100 kroner stykket. Selv, når du trækker moms fra beløbet har du en grundlæggende spændende forretning. Når først du har fået mange kunder ind i forretningen har du mulighed for at udvide til andre emner, således du har endnu flere produkter at sælge til dine eksisterende kunder – og du derved kan tjene flere penge.

Affiliate marketing

Med affiliate marketing bliver du betalt for at sælge produkter. Har du fx en hjemmeside, der sammenligner prisen på proteinpulver vil du få en procentsats, hver gang der sælges proteinpulver gennem din hjemmeside.

De flestet varer og tjenester online kan du finde et affiliateprogram til.

Det oplagte er naturligvis fysiske varer, hvor du har mulighed for at sammenligne priser. Noget knap så oplagt, men stadig med stort potentiale for indtjening, kunne være at generere leads til håndværkere.

Undertegnede har domænet SimpelEnergi, hvor der bl.a. er tekster om tagrensning. Når en person søger efter lige netop dette og kommer ind på min side viser jeg muligheden for at indhente tilbud på netop tagrensning med en af de populære byggeportaler. Hvis personen, der søgte i første omgang, vælger at gøre brug af denne mulighed bliver jeg belønnet med en lille del af det beløb, byggeportalen nu omsætter for.

Det er også muligt at lave affiliate marketing ved hjælp af fx Facebook-annoncering, e-mail markedsføring og betalt annoncering som Google AdWords.

Du kan bl.a. se mere om affiliate marketing på fora som UngIværk på Facebook, Marketers samt Amino (hvor sidstnævnte dog ikke har så mange debattråde længere, da meget af debatten er blevet rykket over til Facebook i stedet).

Små grafiske opgaver

Med portaler som Lynda har du mulighed for at mulighed for at dygtiggøre dig inden for fx grafisk design.

De fleste danske virksomheder har med jævne mellemrum brug for grafisk design. Det kan være logoer, bannere, hele hjemmesider eller noget helt fjerde.

Du designer direkte i Photoshop. Det er en applikation, du har mulighed for at blive dygtig til ved brugen af fx YouTube, Lynda eller Udemy.

De to sidste kursusportaler koster dig en lille investering til at starte med – men til gengæld får du kompetencer, du kan tjene penge med hver eneste dag fremadrettet Kurser, der udvikler dine kompetencer, vil aldrig blive isoleret en udgift, men det vil altid være en investering i dit fremtidige jeg.

Kurserne koster mellem 100 kroner og 200 kroner typisk. Det kan være et kursus inden for fritlægning af objekter, inden for design af hjemmesider eller noget helt tredje. Des flere du køber, og i det hele taget des mere du arbejder med design, des bedre bliver du også og des flere penge kan du kræve for din ydelse hos dine kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *