Isoler til vintertiden nu

Vi taler september måned og vintertiden er ved at melde sig hos danskerne.

Temperaturen falder, vejret bliver dårligere og dagene kortere.

Det betyder også, at det nu er tid til at isolere din bolig, hvis du ikke allerede er gået i gang. Mens det i sommeren kan betale sig at opstille anlæg til vedvarende energi, måske sikre en facaderens eller få opsat et nyt tag, så er efteråret tiden, hvor du i stedet begynder at isolere, så din varmeregning i vintertiden ikke eksploderer fuldstændigt.

Især 3 isoleringer kan typisk betale sig for almindelige danske huse. Vi tager et kig på dem her:

Hulmursisolering

Den mest oplagte isolering for mange danskere vil være hulmursisoleringen.

Det er først i løbet af de sidste par årtier, at vi er begyndt at isolere vores hulmure – hulrummet mellem indervæggen og ydervæggen – allerede fra når huset bliver bygget.

Det betyder, at hundrede tusinde af danskere boliger i dag står uden isolering i hulmurene. Det betyder et stort varmeudslip.

At isolere hulmure er både en simpel og hurtig operation. Du borer et hul ind i hulmuren og fylder det ved hjælp af en sprøjtemaskine med fx papiruld. Så lukker du hullet igen, så ingen kan se, hvad der er sket og rykker videre til den næste hulmur. Det tager en enkelt mand en dag eller to at stå for en komplet isolering af hulmuren i dit hjem.

Din hulmursisolering betaler sig hjem på få år.

Hvis du endnu ikke har fået dine hulmure isoleret anbefaler vi her på siden, at du starter der – det tager ikke lang tid og tilbagebetalingstiden er blot et par år. Du gør med samme slag som regningen er betalt dit hus mere værd end udgiften til isolering, da dine løbende udgifter til huset falder så betragteligt. Er dine hulmure ikke isoleret, er der ingen undskyldninger for ikke at få det gjort så hurtigt som muligt!

Loftisolering

photodune-204073-man-working-on-roof-installing-rails-for-solar-panels-s

Luft søger opad – derfor giver det god mening at isolere dit luft, inden al din dyrekøbte varme slipper ud mellem dine spær.

Det tager et par mænd et par dage at isolere et loft. Det er en lidt større opgave end en hulmursisoleringen, selvom besparelsen faktisk ligner.

Derfor tager tilbagebetalingen på loftisolering også længere end tilfældet er for hulmursisolering. Det betyder dog ikke, at din investering af den grund er dårlig – blot længere tilbagebetaling.

Hvis du allerede har isolerede hulmure er loftisolering ofte det næste logiske skridt. Det kan spare dig adskillige tusinde kroner på din varmeregning hver eneste år.

Det kan, ud fra husets konstruktion, ikke altid betale sig at få isoleret loftet. Start derfor med at få en håndværker ud til at give en gratis og uforpligtende vurdering af dit hus og muligheden for at få det isoleret propert.

Gulvisolering

photodune-1558629-red-roof-xs

Sidst, men ikke mindst, har vi gulvisoleringen.

I forhold til loftisolering og hulmursisolering er tilbagebetalingstiden længere. Det kan derfor betale sig at starte med de to ovenstående.

Men når de er klaret, så giver det tid at rykke videre til også en af de store gevinster i form af gulvet. Det kan eventuelt kombineres med en hulmursisolering for at sikre en lavere samlet pris på arbejdet.

Undertiden kan en isolering af dine spær også betale sig. At opsætte nye og energibesparende vinduer kan også hjælpe dig med at spare penge på din varmeregning. Undertiden kan det nødvendigt at lægge et helt nyt tag, men dette hører heldigvis til undtagelserne nærmere end til reglerne hos de danske huse.

Tag kontakt til din lokale tømrer for at høre mere om dine muligheder for at spare tusindvis af kroner hvert år på varmeregningen ved hjælp af isolering af hulmure og lofter!

One comment

  • Isolering af dit hus kan være meget energibesparende og godt for miljøet. Jeg synes dog tit at folk de glemmer at tænke på indeklimaet, i denne sammenhæng.

    Min erfaring som elektriker er at folk med gamle huse bruger mange ressourcer på at isolere deres hus, men glemmer at der så ikke længere er den samme ventilation i huset. Det kan både give dårlig indeklima og fugtskader. Jeg vil anbefale alle at kigge på hvad der er af ventilations muligheder når i isolere huset. Der er mange muligheder, både små som store. Det behøves ikke koste meget, men vil give stor værdi.

    Hvis i synes det praktiske arbejde ved at isolere er for besværligt. Han i eventuelt finde en billig handyman på http://handyhand.dk/hh som kan hjælpe med det praktiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *