Guide: Sådan vælger du cykler til børn

Det kan være lidt af en udfordring af finde en cykel til dit barn. Ikke nok med, at deres krop vokser og vokser – nej, det gør deres interesser og meninger om ting også. I dag kan noget være sejt og in, men imorgen er det måske ikke længere tilfældet.

Heldigvis er der håb forude, hvis du undersøger markedet af cykler til børn grundigt, inden du foretager et køb. På den måde undgår du at købe noget, som dit barn ikke kan passe eller vokser ud af på anden måde på kort tid.

Følg denne guide, hvis du vil have ro i sindet (og pengepungen!), når du skal på indkøb efter en ny børnecykel.

Guide til køb af børnecykel

1. Find den rigtige størrelse

Hvis det er dit barns første cykel, er det vigtigt, at barnet føler sig tryg og sikker på cyklen. Usikkerhed og frygt er en rigtig dårlig start og kan påvirke barnet resten af livet. Størrelsen på cyklen spiller en helt afgørende rolle for, om dit barn føler sig tryg. Er den for stor, vil barnet oplever, at den er svært at styre. Er den derimod for lille vil barnet opleve ubehag og kan i værste fald få knæ- og andre skader. Hvis knæene støder på cykelstyret, fordi cyklen er for lille, kan det også få dit barn til at vælte, og det er ingen rar oplevelse for hverken dig eller barnet.

Så hvordan finder man egentlig den helt rigtige størrelse?

Først er det relevant at se på barnet tidligere cykel. Hvor stor er den? Og hvor meget er barnet vokset ca. siden? Er den tidligere cykel fx 16″ kan det være en god ide at kigge på en 24″ eller 20″ alt afhænger af hvor meget dit barn er vokset naturligvis.

Er du i tvivl, om den nye cykel, du er interesseret i, vil passe dit barn, kan du bruge følgende guideline til at vurdere: Hold cyklen og bed dit barn sætte sig op med fødderne i pedalerne. Er benene strakt i en naturlig position? Så passer cyklen.

Nogle børn har brug for støttehjul i en længere periode end andre, så sørg for, at den nye cykel også er kompatibel med dette.

En anden god ting kan også være at tjekke, hvor justerbar størrelsen på cyklen er. Jo højere (eller lavere) sædet kan justeres, jo bedre. På den måde kan barnet forhåbentligt have glæde af cyklen i mange år, selv om kroppen vokser meget i den tid.

2. Tænk på dit budget

Alle med børn ved, hvordan de bare vokser og vokser. Tænk dig derfor om og tjek, at dine kommende cykler til børn er så justerbare som muligt. På den måde kan børnene bruge dem længere tid.

Måske er det faktisk økonomisk forsvarligt at købe en dyrere cykel, hvis den er mere justerbar end den billige model, fordi du på den måde slipper for at købe en ny cykel hver eneste år.

Et andet godt råd er at købe forholdsvis kønsneutrale cykler til børn. På den måde kan cyklen gå i arv til lillesøster eller lillebror, når storebror eller storesøster er blevet for stor til den. Måske syntes de endda, at det er sejt at få lov at køre på den stores cykel!

3. Den gode børnecykel

Vær en smule kritisk, når du skal købe cykel til dit barn. Mange producenter (typisk discount) skalerer blot deres voksencykler ned, og det betyder, at rammens geometri ikke passer til børnenes kroppe, hvilket kan medføre dårlige positionerne og dårligere føre for de små.

Find derfor en cykel, som er DESIGNET til børn. Her kan det anbefales at gå efter mærker som Everton og Kildemoes, men der er også andre muligheder.

En god kvalitetscykel er også lettere at sælge videre, såfremt i ikke ønsker, at cyklen går i arv eller barnet er et enebarn.

Kan man købe cykler til børn på nettet?

Det korte svar er ja. Men du skal sørge for, at I har mulighed for at returnere cyklen igen, såfremt det ikke passer barnet eller barnet ikke kan lide cyklen.

Jeg kan anbefale at kigge på denne side: http://spar247.dk, hvis du vil finde en god, pålidelig børnecykel til en god pris. Er du mere interesseret i kondicykler til brug indendør kan du læse mere på Fitness Blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *