Gennemgang af RAW FOOD for begyndere

Raw food er et madkoncept der kort sagt handler om at spise ”rå” mad. Man siger at man ikke må varme maden til højere end 42 grader. Hvis man snakker om raw food er det derfor mad der hverken er bagt, stegt eller kogt.

Raw food er på nogle punkter en udvikling af vegetarisk og vegansk kost i det man ikke spiser kød og undgår mejeriprodukter hvis man spiser raw food. Nogle spiser dog rå fisk eller æg – som går ind under raw food så længe det ikke har været tilberedt over de ca. 42 grader.

Sundt eller ej?

raw food på et billede med grøntsager

Nogle forskere mener dog at man nemt kan blive syg af raw food og at kroppen vil mangle vigtige vitaminer og mineraler når man bl. a. udelader kød. Debatten minder i høj grad om den debat der er omkring vegansk livsstil.

Men det er bevist at man godt kan få de næringsstoffer vi har brug for gennem frugt og grønsager og eventuelle kosttilskud hvis det er nødvendigt – og veganisme bliver ligesom raw food mere og mere udbredt.

Det er forståeligt at raw food som livsstil møder meget kritik da det virker meget modsat af det vi er vokset op med. Vi har altid fået af vide vi skulle spise varieret og spise efter den kendte madpyramide.

Men raw food er en sund livsstil hvis man sørger for at kroppen får hvad den har brug for og ikke får underskud af noget – og det er ikke svært at spise raw food når man først er startet og har ”lært” det.

I dag er der fundet så mange alternativer til at få de vitaminer der er i f. eks. kød at det ikke er et problem at få gennem andre fødevarer eller kosttilskud.

Sagt med andre ord handler raw food om at spise ”levende mad” man må altså ikke dræbe maden ved at varme den. Der bliver i høj grad snakket om at der er enzymer i ”levende mad” som kroppen selv producere hvis du derimod dræber maden forhindrer du også kroppen i at producere enzymer.

Enzymer skulle ifølge veganere og personer der spiser raw food være kilden til vitalitet of ungdommens skønhed.

Hvordan Raw Food?

raw food eksempler

At gå fra almindelig kost til at spise raw food er selvfølgelig en stor omvæltning. Men efterhånden som raw food bliver mere udbredt bliver det nemmere og nemmere at få fat i produkter og finde opskrifter og gode vejledninger.

Du kan f. eks. købe raw bars der er perfekte til at spise hurtigt og de passer derfor også til vores travle livsstil i dag. Generelt er raw food hurtigt at lave og spise fordi der netop ikke er tilberedning.

Hvis vi gik 10-20 år tilbage ville vi ikke have den samme mulighed for at spise raw food som vi har i dag. I dag kan vi købe mange produkter der er relateret til raw food og der kommer sikkert flere med tiden!

Samtidig med at raw food er nemt og hurtigt er det også meget næringsfuld kost. Første trin mod raw food er måske at droppe kød hvilket nok også er det største skridt. Man kan selvfølgelig ikke gå fra traditionel kost til raw food fra den ene dag til den anden. Det vil kræve lidt tid at finde ud af hvordan man får alle dagens måltider og ikke mindst får de vitaminer og mineraler kroppen skal bruge.

Det vil for de fleste være en stor ændring i kosten, men det er noget der er værd at prøve af. Husk blot ikke at være ultimativ. Du kan lægge 80 % af din kost om for 20 % af det besvær, der følger med og stadig opnå store resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *