Forbered dig godt, inden du skal bestige Kilimanjaro

Mange kan godt lide at udfordre sig selv og teste, hvor deres egne grænser går, både psykisk og fysisk. Det er en måde at udfordre og udvikle sig selv på, og det er rigtig sundt at gøre en gang imellem. Nogle gør dette ved, at de vælger at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Inden man går i gang med dette, er der nogle ting, som man skal tage op til overvejelse. Det er rigtig vigtigt, at man tænker alle mulige scenarier igennem, og det er vigtigt, at man forbereder sig så godt, som man kan.

sneklaedt-kilimanjaro-bag-skyer

Der findes mange forskellige tips og tricks til, når man skal bestige Kilimanjaro, og det er vigtigt, at man læser disse godt igennem og handler på dem. Den første ting, som man skal tage stilling til er, hvornår man vil bestige bjerget.

Her er det klart anbefalelsesværdigt, at man vælger et tidspunkt i månederne juli, august, september, januar eller februar. Det hænger sammen med, at man ellers vil komme til at opleve et meget vådt klima, og dermed også et vådt terræn. Dernæst skal man overveje, hvilken rute man vil tage.

Kilimanjaro er faktisk et temmelig let bjerg at bestige rent teknisk, og derfor er der mange ruter at vælge imellem. Det bedste råd er, at du bør finde dig et kort med de forskellige ruter og spørge erfarne bjergbestigere til råds, inden du lægger dig fast på en rute.

En god fysisk forberedelse

Det store spørgsmål, som de fleste ligger inde med, inden de skal til at bestige et bjerg er, hvordan man bedst forbereder sig fysisk. I forhold til at bestige Kilimanjaro, så er det en rigtig god idé, at man træner sin udholdenhed, og det kan gøres igennem løb, cykling, svømning og lignende. Disse sportsgrene er også nemme at komme i gang med, så på det punkt kræver det ikke så meget.

Hvor meget skal man så træne? Nogle er af den opfattelse, at man skal træne sindssygt hårdt hver eneste dag, hvis man skal til at bestige et højt bjerg. Men det kommer altid an på, hvordan bjerget er terrænmæssigt.

Kilimanjaro er ikke et bjerg, som man behøver at være superatlet for at kunne bestige, og derfor er det faktisk nok, hvis man træner 3-4 gange om ugen af en times varighed. Det er netop også en af de ting, som gør, at rigtig mange udser sig Kilimanjaro som det første rigtig høje bjerg, som de skal til at bestige.

Alliér dig med professionelle

Nu kan det hurtigt komme til at lyde som om, at det er en let opgave at bestige Afrikas højeste bjerg, men det er det altså ikke. Der er så mange ting, som man skal være opmærksom på, og er man ikke det, så kan man komme rigtig galt af sted.

to-telte-slaaet-op-med-kilimanjaro-som-baggrundDerfor er det absolut anbefalelsesværdigt, at man kontakter et bureau, som kan sørge for, at man får nogle erfarne guides og bærere med på turen. Det er selvfølgelig noget, der koster penge, men kommer uden tvivl til at have rigtig stor betydning for, om og hvordan man kommer igennem turen.

Det er lidt forskelligt, hvor mange guides og bærere man har med, men det er i hvert fald en god idé at gøre brug af én guide og tre bærere. Dette gør, at man har de optimale forudsætninger for at komme godt igennem. Disse er nogle af de tips og tricks, som kan være med til at give dig en god tur, men der findes selvfølgelig flere, blandt andet i forhold til, hvilke vandrestøvler man skal købe, og hvad man kan gøre i forhold til at vænne sig til den tynde luft. Overvejer du at bestige Kilimanjaro, så læs de gode guides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *