Det får du IKKE med et billigt webhotel
Hvis du som dansker i dag gerne vil have en hjemmeside online, men ikke har lyst til at betale særligt mange penge for det, er mulighederne næsten ubegrænsede.
Du kan få hostet din side fra omkring 10 kroner om måneden hos en række forskellige udbydere, herunder UnoEuro, Azehosting, Meebox, Blackhost, cHosting og mange andre.
Du får en server, der sikrer din side er oppe det meste af tiden. Men lad os se på et par af de ting, du ikke får, når du køber et billigt webhotel til din side:
Backup og sikkerhed
Hvad sker der, hvis din side går ned – eller bliver hacket gang på gang?
Når du køber et billigt webhotel er hostens primære bekymring om en hacket side trækker de andre på samme server ned. Derfor er tærsklen for, hvornår din side bliver lukket ned også forholdsvis lav.
Sørg for at have taget en god backup af din side. Hvis du bruger WordPress kan du med et plugin som Vaultpress til 5 dollars om måneden sikre, at der løbende bliver taget en backup af din side, så du nemt kan gendanne umiddelbart efter, din side er blevet angrebet.
Med selvsamme WordPress-system har du mulighed for at installere plugins som iThemes Security, Sucuri eller Wordfence til at sikre, at din side ikke bliver angrebet. Det koster et par hundrede kroner om året for de betalte versioner af de nævnte sikkerhedsmoduler, men prisen for at din side går ned i en uge er sandsynligvis meget højere end dette.
Mulighed for at køre video
Med et billigt webhotel er du begrænset på båndbredde. Hvis du vil servere video på din side kræver det derfor, at du har videoen hostet andetsteds og blot indlejrer den på din side. Du kan uploade din video ganske gratis til YouTube, men hvis ikke alle andre også skal indlejre din video skal du i stedet have fat i en løsning ala Wistia. Netop Wistia koster også lidt penge, men her er der tale om professionel videohosting til virksomheder. Din video er altid tilgængelig for dine besøgende og du har tilmed mulighed for at konvertere fx besøgende til leads ved at samle e-mails direkte op i videoen på din hjemmeside med de såkaldte ”Tiles”.
Video er et godt redskab til at konvertere dine besøgende. En bruger, der har set en video af din ydelse eller dit koncept er meget mere tilbøjelig til at købe end en, der blot kan se billeder – eller værst af alt, ingenting overhovedet.
Skalerbar server, hvis I får mange besøgende
Forestil dig, at din hobbyside eller virksomhed lige pludseligt bliver omtalt i TV-avisen. Tusindvis af besøgende vælter ind på din side med kreditkortet oppe for at købe din vare. Og så går siden ned. Dit billige webhotel er slet ikke sat op til at håndtere så mange besøgende.
Når du køber billigt ind, så har du ikke en skalerbar løsning, der kan følge med når først de besøgende bliver mange. Så går din side bare ned i stedet.
Hvis du har gang i et seriøst projekt bør du i stedet overveje en VPS (Virtuel Private Server) eller måske endda en dedikeret server til dig, der varetages af de bedste. Det kan du få bl.a. hos Pil, Wannafind, Jaynet og en række andre udbydere.
Du bør i øvrigt vælge en host på dansk jord, da dansk lovgivning stiller en række krav til sikkerhed og opbevaring af data. Du står bedre som virksomhed ved at have dine ting hostet i Danmark. Ofte er det endda en forudsætning for overhovedet at drive virksomhed, da fx personfølsomme data, du som virksomhed håndterer skal håndteres direkte i Danmark. Så duer det ikke med billig udenlandsk hosting.
Du skriver “Ofte er det endda en forudsætning for overhovedet at drive virksomhed, da fx personfølsomme data, du som virksomhed håndterer skal håndteres direkte i Danmark. Så duer det ikke med billig udenlandsk hosting.”
Kan du understøtte dette postulat?
Har FaceBook og Amazon ikke personfølsomme oplysninger om danskere?