Denim Jakker

De går aldrig rigtig af mode, vel? En denim jakke er noget man har for evigt og altid, og der er en god chance for at din mor, mormor eller farmor også har en liggende et eller andet sted hjemme hos dem. De findes i så mange udgaver, at det er helt svært at holde styr på – skal de den mørk, lys, kort eller midi?

Mandlig model i sort trøje solbriller og cowboyjakke - denim jakke”Working Blouse”

Oprindeligt blev den såkaldte denim-jakke lavet til arbejderklassen, så det var ikke for at imponere nogen eller at se smart ud. Det var ren og skær en nødvendighed og faderen af denim design; Levis Strauss var de første til at designe det de kaldte ”the working blouse” i de sene 1800-tal. Efterfølgende forsvandt denim-jakken fra gadebilledet og kom først igen i 1900-tallet, hvor det nu var blevet populært i det vilde vesten. Ja, cowboys’ne var helt vilde med denim – både bukser og især også de her jakker, deraf også aliaset ”cowboyjakke”. Det ses stadig i nogle af country-byerne rundt i verden.

Denim-trenden og især jakken har været en trend, som er kommet og gået med jævne mellemrum. Det er svært at ligge en tidslinje som sådan, men stort set alle har eget en denim-jakke på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er lidt med denim-jakker, som det er med All Stars, de går aldrig rigtig af mode.

På et tidspunkt fik Hollywood rigtig øje på denim-trenden og det tog fart med at iklæde sig materialet fra top til tå – og helt samtidig. Denim-på-Denim-trenden havde set lyset for første gang og det meste af 90’erne og de tidlige 00’er var stærk påvirket af trenden.

Den er med til at give en bred vifte af looks og inspirer til mange stilarter. Man kan være utrolig feminin med en kort denim-jakke og en blomstret kjole – eller man kan gå i den anden grøft med en oversized jakke, et par hullede jeans og et par store støvler. Det er alt afhængig af, hvad man lige føler for. Derfor er denim-jakken også noget, som de fleste har anskaffet sig på et eller andet tidspunkt, da alle kan bruge en. Den kan jo trods alt lidt af hver, og der er ikke nogen særlig gruppe af mennesker, som kan bære den bedre end andre.

På et tidspunkt blev det meget klart at lige som med Turtlenecks, så iførte man sig ikke en denim-jakke som formalwear, og sådan er det stadig. Den var oprindeligt designet til arbejderne og derfor er det begrænset, hvor fancy og fin den kan gøres. Den er med til at give et casual og cool look – i dag er den et perfekt match til festivallooket.

Det er et look, som egner sig både godt til mænd og kvinder. Alle kan bære en denim-jakke, og er du kvinde og har din kæreste en? Jamen, tøv ikke med at låne den i ny og næ! En oversized jakke giver et utrolig fedt look, og det giver lidt kant til et enkelt og stilrent outfit.

Både high-street brands og designere er stadig inspireret af denim-trenden og derfor bliver der stadig produceret nye varianter af den såkaldte ”working-blouse”. Hele kollektioner bliver baseret på baggrund af tekstilet og det kan man kun fryde sig over. I dag er ”Denim-på-Denim”-trenden ikke længere et hit, dog selvom at der stadig findes et par stykker, som er hook på den ide.

Men hvis du ikke allerede har en denim-jakke liggende i skabet, eller måske har du, men får den ikke brugt. Så er chancen her nu. Den er tidløs og kan bruges til stort set alt – så find den frem fra gemmerne og giv den gas i denim!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *