De perfekte kostumer til sidste skoledag

Sidste skoledag nærmer sig med hastige skridt, og har du fundet det perfekte kostume? Hvis ikke kan du måske finde inspiration her.

Dreng udklædt som superhelt - fastelavnHvert år fejrer folkeskoleelever over hele landet deres sidste skoledag med at klæde sig ud og kaste karameller til resten af eleverne. Det er noget af en festdag, hvor man fejrer at folkeskolen efter mange år nu er slut, og at man snart skal videre ud i verden. Først skal man dog lige have overstået eksamen. Ligesom i andre forbindelser, hvor man klæder sig ud, gælder det naturligvis om at finde det helt rigtige kostume, så man kan få en sjov og underholdende dag med vennerne. Man skal naturligvis også føle sig godt tilpas, for man skal have det på hele dagen fra tidlig morgen til send aften, når festen for alvor går i gang.

Prisen må også gerne være til at overkomme, da man ofte kun skal bruge det denne ene gang. Det er en dag, hvor man gerne må skeje lidt ud, og for drengene må kostumet gerne være sjovt og anderledes, f.eks. kan man klæde sig ud i et ko-, kyllinge- eller banankostume, få fat i en nøgendragt, klæde sig ud som en stor baby eller hvad med at give den gas som en oversminket kvinde?Der er tonsvis ideer at hente her:

Man kan naturligvis også vælge en mere seriøs udklædning, og der findes mange af de mere klassiske som politibetjent, gangster, straffefange eller soldat. Pigerne kan naturligvis også vælge de sjove kostumer, og det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvordan man kan klæde sig ud.

Der er også mange piger der foretrækker lidt mere feminine, søde eller frække udklædninger, f.eks. som sygeplejerske, pirat, indianer, stuepige eller noget noget helt andet. Men husk at udklædningen ikke er det vigtigste, det drejer sig nemlig mest om at have det sjovt og nyde dagen i fulde drag inden hverdagen igen melder sig.

Kostumer, sjov og ballade på sidste skoledag

Hvorfor kaster man egentlig med karameller og klæder sig ud på sidste skoledag? Denne dag kendetegnes ved at eleverne skejer lidt ud i deres kostumer, og forvandler de ellers stille og rolige gange og klasseværelser til et kaos af råben, hvinen, skrigen og kamp efter karameller, der kastes nådesløst mod de overgearede minde elever, der alle kæmper om at samle så mange som muligt.

Det er ikke decideret en nedskreven tradition som f.eks. fastelavn, men er derimod startet ét sted og har med årene bredt sig til alle folkeskoler i landet. Sidste skoledag symboliserer et overgangsritual, og den løsslupne stemning minder meget om den man ser når studenterne hvert år kører rundt i åbne lastbiler med deres huer på.

Kostumer og karameller på sidste skoledag er simpelthen første del af et ritual i en overgangsfase, hvor eksamen og den officielle afslutning af folkeskolen herefter følger. De unge fejrer at de ikke længere skal gå i skole, selv om de måske i fremtiden har langt mere eller mindst lige så meget skole i vente, som det de nu har lagt bag sig. Desuden kan man iført et kostume få lov til at gemme sig lidt og spille en rolle, og derfor gør man måske ting, man ikke normalt ville gøre.

Derfor er udklædningen en stor del af det, der får eleverne til virkelig at komme i feststemning og slippe hæmningerne, hvilket ellers kan være lidt grænseoverskridende på den skole man har gået hver dag de sidste mange år. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at der denne dag ikke spares på alkoholen, og det bidrager naturligvis en del til feststemningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *