De forskellige lånemuligheder har udviklet sig

På bare 30 år er der sket et skred, hvad angår forskellige lånemuligheder. For 30 år siden var det primært realkreditlånene, der gjorde sig gældende, hvor man var i stand til at låne og stille sin bolig som sikkerhed. Dette betød også, at man skulle eje noget og der skulle være en hvis form for værdi i det ejede, før man var i stand til at låne noget fra bankens side af. Denne form for lån blev og bliver oftest diskuteret med en bankrådgiver, der giver sit syn på sagen – og hvor man skulle forklare og fortælle, hvad de lånte penge, skal gå til.

forsikringHvis det er fx er renovering af badeværelset, så vil det altså skabe en værdi for huset – dvs. pengene vil i sidste ende skabe værdi og dermed kan det for banken godt være en god investering, at sige ja til at låne pengene. Denne form for lån kræver sikkerhed, men giver også en form for sikkerhed for kunden, da der på en måde er et personligt forhold inde over, hvor man har en god snak med bankrådgiveren og ud fra hans anbefalinger, beslutter sig.

Tiderne, hvor realkreditlånene var de dominerende og eneherskende, er talte og snart vinder en helt ny form frem, som handler om de utallige forbrugslån, der gradvis erstatter nogen af de traditionelle lån fra banken.

Forbrugslån bliver mere dominerende

Førhen var der kun en mulighed, når man skulle låne penge; man skulle have fat i banken og dokumentere, man kunne stille sikkerhed, før banken ville overveje muligheden. Dette har imidlertid udviklet sig og alle der gerne vil låne lidt penge, kan stort set også. Over mange år har lånemarkedet udviklet sig og de forbrugslån vinder mere og frem (Læs mere på Stirling).

For de mennesker, der ikke ejer noget af højere værdi, som en ejendom fx, der kan denne form for lån, virke fint. Nu kan man ansøge om lån uden at skulle dokumentere alt for meget, hvad pengene skal bruges til – om man gerne vil have en ferie, ny bil eller blot shoppe – det er helt op til en selv.

Derudover adskiller denne låneform sig også fra banklånet ved, at det ofte er en meget hurtig proces. Faktisk er processen så hurtig at den strækker sig over et par timer – de timer går fra det øjeblik, hvor man sender ansøgning af sted, til man får svar og så efterfølgende har pengene på ens konto. Det vil med andre ord sige, at hvis man ser på lån førhen, var der en lang proces, hvor man skulle til samtaler i banken, hvorefter banken skulle afgøre om de ville indvilge i et lån eller ej – til nu hvor man får svar med det samme og der ikke er krav om samtaler.

Dette åbner op for, at nogen mennesker, der eller ikke ville være i stand til at optage lån nu kan gøre det igennem et forbrugslån. Denne kategori af forbrugslån får hele tiden forskellige underkategorier, som fx kviklån og sms-lån. Sms-lån dækker over man blot sender en sms afsted, hvorefter man får svar på telefonen om man kan låne penge – derefter kommer pengene ind på ens konto.

Kviklån hentyder til at det hele går stærkt – hvis man efterspørger lån, kan man have pengene på kontoen samme dag. Udviklingen er gået fra det er en mere omstændig proces til at være noget enklere og hurtigere. Dog skal det også nævnes at forbrugslån naturligvis også har en helt anden rente end hvad man finder i banken. Forbrugslån kan hurtigt blive noget dyrere end hvad man finder i banken. På 30 år er der altså sket en enorm udvikling hvad angår muligheder for lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *