5 faktorer du bør overveje, så du får det perfekte spisebord

Skal du vælge et nyt spisebord til dit hjem? Her ser vi på nogle nogle faktorer, du bør overveje, inden du foretager dit valg.

1. Hvor stort skal spisebordet være?

Når det kommer til at vælge det rigtige spisebord til dit hjem, så er størrelse af bordet en af ​​de første ting, du bør overveje. Husk at du gerne vil gøre det så behageligt som muligt for dine middagsgæster, mens I har en hyggelig aften sammen over en middag ved bordet. Så du bør helt sikkert få dig et møbel, som er behageligt at sidde ved. Men hvordan kan du vide, hvilken bordstørrelse der passer bedst til din spisestue?

Hvis du vælger et bord, der er for lille, vil dine middagsgæster sandsynligvis ende med at føle, at det er lidt for trangt at sidde omkring bordet. Sørg derfor for at vælge et bord, der giver mulighed for at dine gæster kan trække vejret, når de sidder ved dit bord! Der bør være en afstand på omkring 1 meter mellem bordet og væggen, så dine gæster ikke har besvær med at komme til og fra deres pladser.

2. Hvilket materiale skal dit spisebord være i?

Bordets materiale bestemmer dets styrke og holdbarhed. Der er tre typer af materiale, som du kan vælge imellem, nemlig træ, glas og metal. Faktisk er der fire typer, hvis man inkluderer borde af sten som marmor – om end de ikke er så populære længere og derfor ikke vil blive nævnt forneden!

Glasborde kan tilføre spisestuen en moderne og tidssvarende stemning. Med den gennemsigtige og klare, reflekterende overflade er glasbordet et hit i de fleste spisestuer. Og fordi det er af glas, behøver du ikke bekymre dig så meget om, hvorvidt bordet matcher med resten af dit interiør. Derved skal du kun fokusere på dine nips og andre dekorationer i rummet.

Spiseborde med metalrammer som er forkromet kan komme i form af både træborde, glasborde og egentlige metalborde. Borde helt i metal ses dog oftest til udendørs brug på terrassen eller altanen. Et glasbord eller træbord med metalben er dog et udmærket valg for dem, der foretrækker en moderne atmosfære i deres hjem, især hvis man godt kan lide minimalistiske møbeldesigns.

Hvis du foretrækker en mere klassisk indretningsstil, så kan du med fordel investere i et træbord. Dette kan være enten malet i forskellige smukke farver, eller hvis du er mere til det naturlige look, kan du købe et bord, der er fremstillet af ædeltræ, som teak eller mahogni.

3. Hvor mange siddepladser skal der være omkring dit nye bord?

5 faktorer du bør overveje, så du får det perfekte spisebord 2Antallet af siddepladser omkring dit bord er en lige så vigtig faktor, du bør overveje. Du vil helt sikkert ikke have at din familie eller dine gæster kommer til at føle, at det er trangt med pladsen, når I skal spise! Et rektangulært bord med en længde på ca. 150 cm vil have rigeligt med plads til 6 personer, mens et bord med en længde på ca. 300 cm vil have god plads til 12 personer. Du bør altid vælge et bord, der vil have rigelig med siddeplads til både din familie og dine gæster.

4. Dit spisebord bør passe ind i resten af dit hjem

En anden faktor, som du bør tage højde for, er spisebordets design. Forskellige indretningsstile kræver forskellige typer af borde.

Hvis du leder efter et bord, der vil tilføje elegance til spisestuen, kan du vælge et rundt spisebord. Denne type bord giver mulighed for en mere intim middagsoplevelse end traditionelle firkantede borde. Firkantede borde kan være gode til både store rum og mindre kvadratiske rum. På den anden side er lange, rektangulære borde og ovale borde især egnet til forholdsvis smalle spisestuer.

5. Spisebordets kvalitet

Bordets holdbarhed og kvalitet er en af ​​de vigtigste faktorer, du bør overveje, når du vælger et spisebord. Så før du køber dit nye bord, bør du kontrollere om bordet overhovedet er stabilt, og om benene kan stå lige. Nogle borde er også fremstillet i meget blødt træ, hvor ridser let kan opstå i bordpladen. Og ridser går jo ikke væk!

Hvis du planlægger at købe et glasbord, bør du også sikre dig, at glasset er hærdet. Hærdede glasplader er stærke, og risikoen for at de går i stykker er mindre, hvis de udsættes for hårde stød. Derudover er det heller ikke muligt at ridse i glasbordene ved normal brug.

Hvis budgettet ikke holder til at køke et spisebord i høj kvalitet fra ny, kan man på dba.dk finde de rigtig lækre dyre modeller til en billig penge – de er bare brugt før.

Overvej de fem ovenfor nævnte aspekter ved dit nye bord, og du kan lettere finde frem til det perfekte spisebord til dit hus! God vind!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *