Træk stikket ud og tag på ferie

I dag er det ingen hemmelighed, at en ferie gør underværker. En ferie medvirker positivt til dit energi niveau, så du kan klare hverdagens strabadser. Og i og med hverdagen bliver mere stresset, så er det essentielt at du er i stand til at sige stop, træk stikket ud og tage på ferie.

For det har du altid brug for. Hvis du gerne vil have inspiration til hvordan du slapper bedst af på din ferie, så skal du læse videre.

Digital detox

Det første du skal gøre er, at slukke din telefon. Selvom du ikke er afhængig af din telefon, så fylder den rigtig meget i din hverdag – og nok til, at den forstyrrer din ferie. Vi har altid en tendens til at tjekke mails, være på sociale medier, men det er en dårlig idé. Du får ikke rigtig sluppet de stressfaktorer, som du skal slippe af med. Derfor er det kun til din fordel, hvis du minimerer dit telefonforbrug så meget, som det overhovedet er muligt. Det bedste er en fuldstændig detox – hvor du ikke ser på din telefon i et par dage – ellers sørg for kun have en enkelt periode om dagen, du kan se på din telefon. Det hjælper mere end du tror og er første skridt på vejen til mere energi i hverdagen efter ferien.

Dyrk motion

Det andet du skal gøre er, at dyrke motion. Det kan virke lidt underligt, at for få mere energi og slippe de stressende faktorer skal du ud og dyrke motion. Ved at dyrke motion får du udløst nogle stoffer i kroppen, der gør at du bliver mere frisk. Selv en gåtur i det fine danske sommervejr – eller hvorhen ferien går til – er med til at udløse de vigtige stoffer i kroppen. Du vil føle dig mere frisk og vågen, når du dyrker motion. Det er samtidig en god anledning til at få bygget en rytme op, som du kan fortsætte med efter ferien er slut. Og nu du er i gang med at dyrke motion, så husk samtidig at spise med omtanke. Vores kost har større indvirkning på vores energi niveau end vi går og regner med.

Brug tiden sammen med venner & familie

Det lyder meget banalt, at tid sammen med dine venner og familie hjælper dig med at slappe af. Men ikke desto mindre er det sandt. Selv de små aftaler, som en kort fyraftensøl eller biograftur giver utrolig meget, som du ikke ved du savner. I hverdagen når du ikke altid at være sammen med dine venner og familie – derfor er det en rigtig god idé at prioritere dem i ferien. Du har tid til dem og de er med til at gøre livet mere afslappende og dejligt. Der er mange grunde til, at du skal besøge dine venner og familie – det her er bare én af dem.

Rejs væk fra andedammen

Selvom mange holder ferie i Danmark, som både er rart og tiltrængt, så kan det virke meget bedre, hvis du tager en tur til de varmere himmelstrøg. Det kan være en ren badeferie, hvor du bare ligger ved stranden eller poolen og slikker sol hele dagen. Det kan også være en tur til Frankrig eller Italien, hvor du med garanti vil opleve en anden form for livsnyderi, som er vigtig at lære. De små dejlige byer i Italien, hvor det emmer af ro og afslappende atmosfære er en recept som din læge ikke kan udskrive.

Der er masser af muligheder for at trække stikket ud på ferien, så du får mere energi, det handler bare om at vælge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *