Sådan får du et større rådighedsbeløb

Der kan være rigtig mange grunde til at man som børnefamilie i dag måske ikke nødvendigvis altid har hånd-i-hanke med ens økonomi, renter, lån og forbrug. Og der kan altså være mange penge at spare på fx at skifte bank eller få lagt sit lån om til et billigere lån med bedre rente eller en lavere ÅOP.

Et tænkt eksempel kunne fx være at man havde et eller flere forbrugslån som samlet hver måned var dyre i drift. Hvis man nu samlede disse lån ville der være rigtig god mulighed for at optimere sin økonomi da et samlelån oftest gør overblikket markant nemmere men samtidig også tit kan spare forbrugeren for en masse penge ift. renter og ÅOP.

Sådan finder du din klatgæld

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilke kreditorer du har er der en måde at finde ud af det på. Du kan starte med enten at tjekke SKAT eller åbne din netbank og finde frem til de forskellige posteringer, der optræder. På den måde finder du hurtigt frem til rækken af kreditorer, som du måske har forskellig klatgæld til. Dernæst kan du kontakte de enkelte for at finde ud af, hvad du egentlig betaler i renter og ÅOP og til sidst få et overblik over hvad du har af samlede omkostninger på lån. Man kan bruge en sammenlignings tjeneste til at sammenligne hurtig lån og læse mere om de enkelte låne udbydere på det site førend at man går videre og kontakter låne udbyderen direkte.

Det kan du drage fordel af ved at kontakte en låne udbyder som måske tilbyder at indfri dine tidligere og nuværende lån så du i stedet kan få et større og samlet lån, hvilket giver et større rådighedsbeløb og et meget bedre overblik da lånet nu er samlet hos én låne udbyder fremfor en række mindre låne udbydere.

Kan du spare penge andre steder?

Udover at samle klatgæld og finde frem til det billigste forbrugslån, hvis man i forvejen har for dyre lån, så er der også en række andre steder du kan vælge at optimere din økonomi og dermed genvinde endnu mere råderum og derved et stører rådighedsbeløb i dit budget.

Mad

Der kan være rigtig mange penge at spare på madbudgettet. Læg en madplan, handle stort ind én gang om ugen og undgå impulskøb. Allerede her kan man spare flere tusind om måneden hvis man tænker sig om og er en børnefamilie af en vis størrelse.

Transport

Overvej om du kan komme på arbejde på en billigere måde – fx at cykle eller måske erstatte bilen til et billigere og mere miljøvenligt alternativ såsom fx offentlig transport eller leje et løbehjul.

Forbrug

Den “nemmeste” post at optimere er sit forbrug. Man kan selv vælge at skrue ned for sit forbrug og undgå at købe ting, man reelt set godt kunne undvære. Her kan være rigtig mange penge at frigive til sig selv og sin økonomi denne måned.

Fritidsaktiviteter

Der findes mange steder hvor man kan gå til gratis sport, musik eller ridning. Det hele kommer an på tilbuddet og måske også familiens samlede indkomst – der kan være rabatter og stipendier at indhente på denne post. Undersøg, om du kan få et billigere alternativ eller måske et tilskud til nuværende aktiviteter.

Nyt og bedre job?

Hvis man har skruet og optimeret tilstrækkeligt på sin økonomi, kan det næste skridt for flere penge mellem hænderne være, at man skal overveje at finde et job hvor man får en højere løn og dermed også skaber et større rådighedsbeløb til sig selv og familien og på den måde endelig kan få bedre råd til at gøre flere af de ting, man har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *