Så meget betyder dit valg af parfume

Når man vælger ens parfume vælger man den måde man præsentere dig selv på. Nogle tror at valg af parfume ikke er vigtigt, men det er faktisk vigtigere end du tror.

Det er vigtigt at dufte godt

Det er rigtig vigtigt at dufte godt, det viser hvem du er og med held kan det også gøre at du får et lækkert skår på krogen. Desuden camouflere det også uønskede lugte som sved og andre kropslugte. Det er derfor vigtig at du vælger den duft som passer til dig, uanset om du er til det søde, den stærke eller en helt tredje slags duft.

Er du til parfume eller eau de toilette?

Der findes ikke noget som hedder ”bare parfume”, nej det har et hav af navne som fortæller noget om holdbarhed, prisen, hvor den bruges bedst og intensiteten i den.

For at gå i dybden uden at forklare for meget, har en parfume 3 stadier som man kalder duftnoter. Den første varer cirka 10 minutter og hedder en topnote. Den anden varer cirka en times tid og bliver kaldt middelnote eller duftens hjerte. Til sidst kommer basisnoten som også kaldes duftens krop, den kan vare helt op til et døgn alt efter hvad mærke man vælger.

Der findes 5 typer parfumer

Parfumer bliver opdelt i 5 forskellige typer som også bekrevet længere oppe forklare noget om hvad parfumen kan og indeholder. Alle parfumer indeholder alkohol, vandopløsning og duftolier – og der findes rigtig mange forskellige slags.

Her er en lille forklaring om de 5 forskellige parfumer og hvad de gør.

Parfume

Det er den reneste og afrundet duft, men det er også den dyreste af dem alle. Dens indhold har 20-30% duftolier opløst i alkohol, den har en meget højere koncentration end alle andre dufte. Cirka halvdelen af parfumen består af grundtoner. En rigtig parfume bliver ikke sprøjtet på en, men duppet.

Eau De Parfume

En af de mest foretrukket parfume typer, den er holdbar også koster den ikke det hvide ud af øjnene. Dens indehold er derimod 15-22% duftolier, den er opløst i vand og alkohol. Men allerede 70% af parfumeduften forsvinder efter nogle timer, imens kun 30% holder i cirka et døgn. Du kan med fordel påføre parfumen på varme steder, på halsen, mellem brysterne, inderlårene og håndledne, husk dog man ikke må gnide håndledne sammen da det knuser parfumen.

Eau De Toilette

Den indeholder 8 til 15% duftolier og allerede 3 timer senere er 80% af duften fordampet. Det skal derfor siges hvis du ønsker en duft som vare hele dagen lang, er det ikke en Eau De Toilette du skal købe. Hvis du derimod ønsker et dæmpet indtryk er denne parfume hvad du skal have. Denne parfume er blevet skabt til at ”bade” i, den er ikke skabt til varme steder ligesom den overstående parfume, du kan dog med fordel spraye noget på din hårbørste og lade den glide et par gange igennem håret.

Eau De Cologne

Cologne var noget som Napoleon gjorde populær i sin tid, den indeholder dog kun 4-8% duftolier, det er den svageste duft på markedet og af den grund er den også på vej ud igen.

Eau Fraiche

Denne parfume er dog ved at få et comeback efter colognens nedgang. Denne parfume består kun af 1-3% duftolier, men det der adskiller den fra de andre parfumer er at den er baseret på olie i stedet for alkohol. Denne parfume er bedst om sommeren da den er bedre for huden, hvorimod parfumer baseret på alkohol bare tørre huden endnu mere ud. Gør brug af denne parfume og opleve lækker hudpleje med dejlig duft.

Cremer

Til sidst kan du vælge din ynglings parfume som en hudcreme, de indeholder 3-5% duftolier, men på grund af den fede konsistens kan de holde i helt op til 24 timer.

Sådan vælger du din parfume

Når du skal ud og vælge din parfume og har besluttet dig hvad for en slags det skal være, er det vigtigt at du husker på selvom parfumen dufter skønt på en person er det ikke ens betydende med at den dufter skønt på dig. Dufte reagere forskelligt på hud, så prøv gerne nogle forskellige inden du bestemmer dig.

– Når du prøver parfumer, så er det vigtigt at du går rundt med den i 10 min helst gerne længere. Husk det kan tage op til en halv time før middelnoten kommer frem.
– Krydret mad som chili og hvidløg kan påvirke din afprøvning af parfume, så hvis du gerne vil sikre dig at få den fulde oplevelse bør du holde igen med disse madvare. Graviditet og stress kan også påvirke din duft.
– Husk at gennemfugte din hud, så holder din parfume meget længere. En god olie eller bodylotion gør underværker.

Pas godt på dine parfumer

Det er også vigtigt at du passer på dine erhvervede parfumer, du opbevare dine parfumer køligt og tørt sted, parfumer tåler ikke sollys og varme. Husk også at sætte låget på igen, hvis du har sådan et.

Husk også på dine parfumer godt kan blive for gamle. Det sker de skifter duft og farve og det er tydelige tegn på din parfume er blevet for gammel. Parfumer i farvede eller ugennemsigtige flasker holder længere.

“A woman who doesn’t wear perfume has no future.”
– Coco Chanel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *