Nu kan du både låne små og store beløb på nettet

Internettet er blevet en større og større del af hverdagen for rigtig mange mennesker. Her kan man både købe sko, tøj, køkkenudstyr og alle mulige andre ting. Inden for de seneste år er det også blevet muligt, at låne penge på nettet.

Tidligere var udbud af lån ellers kun forbehold bankerne og realkreditinstitutterne. Her lånte man typisk penge til en ny bil, et nyt hus, eller andre større ting. Kravene for at optage et lån i bankerne har altid været kendt for, at være høje, og det var ikke ualmindeligt, at man fik et afslag, når man ønskede, at låne penge.

Forbrugslån kan være som et spindelvæv man let bliver fanget i

Forbrugslån kan være som et spindelvæv man let bliver fanget i

For at låne penge skulle du være i en god økonomisk situation, så bankerne var sikre på, at de kunne få de lånte penge igen. I dag er der mange flere låneudbydere. Det er nu muligt, at låne penge direkte over nettet. De mest bemærkelsesværdige ved de nye lånemuligheder er, hvor let og hurtigt det er blevet, at låne penge.

Låneudbyderne på nettet, som for eksempel DER, fokuslån, og Santander, stiller ikke ligeså høje krav til låntageren, som man tidligere har oplevet i bankerne. Det eneste du skal gøre, er at udfylde en ansøgning, og du vil kort efter få svar på, om du kan låne de penge, som du har anmodet om. De fleste af dem reklamerer ligefrem med et nærmest enslydende slogan: Lån penge nu.

Forskellige typer af lån på nettet

Der findes flere forskellige typer af lån, som du kan optage via internettet. De to mest populære lånetyper er kviklån og forbrugslån. Kviklån er en lånetype, hvor du låner et forholdsvist småt beløb, og hurtigt afdrager lånet.

Beløbet man låner via et kviklån vil typisk ligge på 1000-5000 kroner. Beløbet kan dog variere alt efter, hvilken hjemmeside som du vælger at låne pengene fra. Noget andet der er karakteriserer et kviklån er det korte løbetid. Du vil typisk have afdraget lånet indenfor 1-2 måneder. Det er derfor også bedst, hvis du ved, at din næste indtægt er høj nok til, at betale hele lånet eller store dele af det.

Den anden lånetype, der også er populær, når der skal lånes penge på nettet er forbrugslånet. Denne lånetype er karakteriseret ved et noget højere lånebeløb, og en længere løbetid. Forbrugslånet minder til forveksling om det almindelige banklån. Her har man mulighed for, at låne op til omkring 300.000 kroner.

Dette beløb afhænger dog også af den enkelte udbyder af lånet. Som nævnt vil der også være længere løbetid på en sådan type lån. Det hænger sammen med det højere lånebeløb. Her vil man med udbyderen lave en aftale om hvad den månedlige afbetaling skal være.

Lån penge, men vær opmærksom på renten og løbetiden

Når man låner penge er der naturligvis nogle få ting, som man skal være opmærksom på. Her vil en af de vigtigste ting være renten. Renten bestemmer, hvor meget du skal betale ud over de penge, som du har lånt. En høj rente vil også resulterer i, at du ender med at betale flere penge ud over det lånte beløb. Det er derfor en god idé, at undersøge de mange sammenligningssider, der findes på internettet.

Her har du mulighed for, at sammenligne renterne fra de forskellige udbydere, og dermed finde det billigste lån. Det er ikke kun renten, som man skal være opmærksom på. Også løbetiden har en indflydelse. Løbetiden er den periode, som du vælger, at afbetale lånet over. Det er forskelligt fra person til person, hvor lang en løbetid man foretrækker. Det er hos de fleste udbydere muligt, selv at justere løbetiden på lånet. Dette er med til at give en større frihed til låntageren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *