At indhente pensionen når du er over 50

I den moderne, travle verden kan det virke som om vi konstant skal ”indhente” det forsømte. Den ubehagelige følelse bliver ikke mindre når det drejer sig om vores pensions planer. I den ideelle verden ville vi alle starte med at spare op til pensionen imens vi er i 20’erne og fortsætte resten af vores liv. Men vi lever ikke i en perfekt verden.

Hvis du er over 50 er du sikkert mere end bekymret – du er på vej i ”panik”. Men sådan behøves du ikke at have det. Der er stadig tid til at få dine pensionsforberedelser tilbage på sporet.

Tag ansvar

Et advarende ord: bliv ikke nedtrykt eller overvældet når du begynder at kigge på det arbejde der skal gøres for at indhente din pension. Det er tid til at være dødsens alvorlig, men du kan måske finde ro i at vide at du ikke er alene. Næsten en tredjedel af amerikanerne der er 55 eller ældre har ikke nok sparet op til pension. Bag smøg ærmerne op, dyk ned i det og få arbejdet gjort.

Det første skridt er at kigge på hvad du har. Du får brug for at regne på det for at finde ud af hvad du er værd lige nu og det samlede beløb du satser på til din pension. Når du har disse tal på det tørre,  kan du begynde at tage de nødvendige skridt for at indhente din pensionsopsparing og planlægning.

Indbetalinger der indhenter det tabte er vores ven

En af fordelene ved at være oer 50 er at du kan indbetale tusindvis af kroner mere på din pensionsopsparing end dine yngre kolleger. Hvis din arbejdsgiver foretager indbetalinger på dine vegne, er alt hvad de indbetaler ren flødeskum på lagkagen for dig. Men du behøves ikke stoppe der. Du kan foretage indbetalinger på en individuel pensionsopsparingskonto som indhenter det tabte. Beløbet her er måske baseret på din forbedrede indtægt og du skal derfor være opmærksom på konsekvenserne for din skat.

Husk at tøjle udgifterne

credit-squeeze-522549_1920Det er en hård lektion og ikke en sjov en, men der er ingen vej uden om sandheden: Den bedste måde at spare mere op er ved at bruge mindre. At arbejde med lavere daglige udgifter vil gøre det nemmere for dig at spare mere op nu, og dette vil betyde at du har behov for mindre når du går på pension.

Uddan dig selv

Dine chancer for at opnå dine mål forøges drastisk når du forstår dine valgmuligheder. Læs bøger og finansielle magasiner eller deltag i økonomi-undervisning, der viser dig metoder til at investere smartere og spare mere op til pensionen. Lær reglerne der er forbundet med pensionsopsparinger og de regel-ændringer du kan forvente når du rammer en specifik alder. Undervurder aldrig den hjælp en professionel pensionsspecialist kan tilbyde.

Kig på dit arbejdsliv

Hvis du nyder dit arbejde, så overvej at udføre det i en længere periode. Hvis du har sat dig i hovedet at gå på pension som 60 årig, har du brug for en større pensionsopsparing end hvis du fortsætter på arbejdsmarkedet indtil 65 eller 70. Hvis du ikke er fokuceret på dit arbejdsliv, kig da på måder hvorpå du kan tjene lidt ekstra penge ved at udnytte dine hobbier eller en særlig kunnen du har tillært dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *