Gyngestole er blevet populære blandt de unge

De fleste kender gyngestolen, den gode gamle møbelklassiker, fra bedsteforældrenes eller andre ældre menneskers hjem. Gyngestole har jo været en fast del af inventaret og den hjemlige indretning for netop den generation. – Men også hos yngre mennesker i dag er gyngestolen begyndt at snige sig ind i samlingen af moderne møbler og de møbler fra ungdomsværelset, som de fik med sig, da de flyttede hjemmefra.

Som en del af den rullende bølge af fascination for og dyrkelse af antikvarisk og såkaldt second-hand møblement hos landets yngre generation, står de gammeldags gyngestole højt på listen over de mest populære ting, som efterspørges. – Man ser gyngestole nærmest blive revet væk fra genbrugsforretninger og mere end én møbelshopper har skuffet måtte melde udsolgt af gyngestole i landets møbelforretninger.

Det er ikke til at komme udenom gyngestolens stigende popularitet, og det er som sagt særligt den yngre generations voksende interesse for den gyngende stol, der bidrager til den. En smuk og klassisk gyngestol vil da også være en eksklusiv tilføjelse til hjemmet, og særligt hvis man som et helt ungt menneske endnu ikke har alt for mange møbler at gøre godt med. Da vil gyngestolen gøre sig gældende som en investering i både komfort, kvalitet og et klassisk look, der jo beviseligt ikke går af mode sådan lige med det samme.

Gyngestole er populære blandt de unge 2

Gyngestole kommer i mange forskellige modeller

Som sagt kender er der mange fold, der kender til gyngestole, som blev ejet af én eller flere af deres bedsteforældre. Måske er man endda så heldig, at man enten har arvet eller fået en sådan retrostol foræret. Hvis ikke dette er tilfældet, skal man heldigvis ikke lede længe for at finde en gyngestol på internettet eller i de danske møbelforretninger. Disse moderne gyngestole i klassisk design og stil vil med garanti udstråle den samme klassiske og tidløse kvalitet som en ældre stol.

Der findes nemlig et væld af forskellige designs at vælge imellem, så man kan erhverve sig lige netop den stol, der vil passe ind i hjemmets indretning. Der vil altid være en gyngestol til netop dit behov, hvad enten man er mest til lyst træ eller mørkt træ, høj ryg eller lav ryg, hynder eller ej – og sådan listen kunne fortsætte.

Der er naturligvis også modeller i forskellige prisklasser at komme efter. Måske man vil investere i en designklassiker med et berømt varemærker, eller måske man vil nøjes med en smagfuld løsning i form af en budgetstol. Det kan også være en dejlig gaveidé, som man kan være sikker på vil give daglig lykke hos modtageren. Mulighederne er mange, og det gælder bare om at gå på udkig efter den helt perfekte gyngestol til hjemmet – hvad enten det er sit eget eller hjemmet hos én, man holder af.

Gyngestole med et moderne twist

Som en del af den omtalte bølge af popularitet, hvorved danske møbelklassikere i høj grad bliver genopdaget og ikke mindst genoptaget, er det også almindeligt at modernisere og opdatere møblernes look. Dette kan gøres ved for eksempel at male et gammelt træmøbel i en iøjnefaldende farve – eller ved at afhøvle gammel maling og fremhæve det underliggende træ med en smuk nylakering.

Der er mange muligheder for at give sine møbler en modernisering, en opdatering eller måske ligefrem en såkaldt ’up-cycling’ af ældre møbler. En gyngestol af træ kan således få et spændende og moderne twist ved at blive malet i en farve, der kontrasterer resten af indretningen, og på denne måde blive fremhævet endnu mere.

Måske man også bare vil anskaffe sig en klassisk gyngestol, fordi det klassiske look netop er dét, den allerbedst kan bidrage med. Sætter man for eksempel en gyngestol i nærheden af et par fyldte bogreoler, er man allerede godt på vej til eksklusiv og tidløs boligindretning. Det er i hvert fald ganske sikkert, at gyngestole i fremtiden stadig er på pletten i de danske hjem, hos både unge og gamle, og at den gamle møbelklassiker vil leve videre i bedste velgående i utallige former, farver og størrelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *