Går du med en iværksætter i maven?

Mange danskere går rundt med en iværksætterdrøm.

– men alligevel er antallet af nystartede virksomheder faldet støt de sidste par år. Og selv blandt dem der vælger at starte deres egen virksomhed er succes raten desværre lav. Det er trist for den enkelte erhvervsdrivende, men det er også trist for Danmark, da vi har brug for private virksomheder, for at økonomien vokser og for at vedligeholde vores dejlige velfærdsstat.

Men på trods af denne kedelige tendens, er der dog en positiv udvikling omkring nystartede virksomheder.

Det drejer sig om Franchise-virksomheder, der blomstre op i hele landet. Denne type virksomheder har en langt højere chance for at overleve de første svære år, viser nye undersøgelser fra Danmarks Statistik. Hvor kun 30 % af selvstændige erhvervsdrivende overlever, de første tre år, er overlevelsesraten i franchising omkring næsten tre gange så stor.

Alle danskere er bekendt med de store Franchise kæder der fylder godt i landskabet- her kan nævnes kæder som Baresso, Burger King og 7-Eleven. Det kan for mange virke uoverskueligt, at skulle købe sig ind i store etablerede kæder som disse. Her kan man nemt føle at man drukner i bureaukrati, faste rutiner og et lettere rigidt system.

Men hvis man leder lidt på nettet, eller forhøre sig i ens netværk, vil mange nok blive overraskede, over hvor mange muligheder der er, for at komme med i et Franchise koncept uden at det behøver, at være en international gigant.

Små virksomheder, som eksempelvis rengøringsvirksomheden PlusRen der forsøger, at etablere sig som franchise kæder i Danmark. Ved at indgå i et Franchise samarbejde med disse mindre virksomheder opnår man mange fordele i forhold til at starte sin egen virksomhed fra bunden. Der kan blandt andet nævnes:

  • Undervisning og træning
  • Afprøvet koncept
  • Billigere indkøb
  • Hjælp til markedsføring
  • Løbende bistand og sparring
  • Administrativ bistand

Som det fremgår af denne (lange) liste, er der mange åbenlyse fordele, ved at starte som Franchisetager, i forhold til at starte som traditionel selvstændig.

Af de ovenstående problemer, er der et par enkelte der skiller sig ud når man spørger danskerne, hvad der har størst betydning for dem, i forhold til ikke at kaste sig ud i et eventyr som iværksætter. Det er frygten for manglende evner, indenfor nogle kerne områder, som danskerne frygter at de mangler.

At man er en dygtig forretningsmand, betyder jo desværre ikke, at man har et naturligt talent for eksempelvis markedsføring, som i dag er en essentiel del af alle succesfulde virksomheder.

Markedsføring er en af de ting, som Franchise udbydere har styr på, og kan tilbyde en ekspertviden omkring. Virksomheder som Burger King og 7-Eleven har fuldstændig styr på marketings kampanger, SEO og andre aspekter af moderne markedsføring. Disse værksøjer er desværre stadig ikke hverdag for mange danskere, men er dog nødvendige for at slå igennem og etablere sin virksomhed. Dette kan Franchise udbyderne hjælpe med, og sikre at man hurtigt vil kunne være i gang med det det hele handler om – at drive sin egen succesfulde virksomhed.

Et andet punkt, der ofte kan være problematisk for en nystartet virksomhed, er at etablere sin virksomheds koncept. At virksomheder har en startperiode, meget er op ad bakke, er jo almen kendt. Under hele denne periode, får man også essentiel støtte, ved at indgå i et Franchise samarbejde. Her ligger konceptet fast, hvad enten det handler om burger hos Burger King eller rengøring hos PlusRen. Derfor er der langt mindre problemer forbundet ved denne type opstart.

Efter denne lange smøre omkring hvorfor man burde overveje at blive Franchisetager, er håbet at flere danskere, der overvejer at starte for dem selv, vil give Franchise muligheden en ekstra tanke. Det er nemmere end man tror og mulighederne er er mange.

Så udlev din indre drøm og bliv selvstændig – det er godt for os alle.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *