Danskerne rejser mere og dyrere

Sommerferien er ved at være ved sin ende, men et større antal danskere har nydt deres sommerferie i udlandet. Danskernes rejseglæde er steget i løbet af årene og ligeså er budgettet på rejserne. Safari, rundrejser og krydstogter er nogle af de rejseformer, der er stor interesse for blandt danskerne. De vil gerne opleve noget nyt, så det ikke kun er de normale charterrejser til Grækenland, Spanien eller Tyrkiet. Selvom priserne er dyrere på pakkerejserne hos rejsebureauerne, afholder det os ikke for at tage på vinterferie eller en weekendtur til en af storbyerne tæt på.

Danskerne nyder godt af de billige flybilleter, der gør det muligt at tage et smut til London, Paris, Hamburg m.m. Vi er blevet mere fleksible med ferier, så vi slår til på flyselskabernes hjemmeside, når det gode tilbud dukker frem i vores e-mail, udtaler rejseguiden Primetravel.dk.

I sær antallet af singlerejsende oplever en klar stigning. De skal ikke kombinere det med en partner, så de kan være meget fleksible, når de vælger at købe en rejse. Det løfter niveauet af rejser udenfor perioderne. Stigningen er størst indenfor Europa, da det bliver for dyrt at leje hotel og bil udenfor Europa, når man kun er en enkelt person.

De ældre rejser meget

Danskere over 65 år rejser mere end gennemsnittet i EU. Faktisk rejser de mere end 3 gange så meget end gennemsnittet. 33% af de 65-årige og derover har haft mindst én overnatning i udlandet i 2014, hvorimod gennemsnittet for EU ligger på 9%. Danmark er kun overgået af Luxembourg, hvor 61% har haft en overnatning i udlandet. Det skyldes primært deres stærke økonomi og gode fysik. Der er en helt specielt grundt til den store rejseaktivitet hos de ældre, mener kulturforsker Anne Leonora Blaakilde.

Det er en generation, der har været med, siden udlandsrejserne begyndte at blive folkeeje i starten af 1960erne. Mange har derfor rejst meget og vil gerne blive ved så længe som muligt, og flere har også fysikken til at gøre det længere op i årene. Samtidig har flere ældre en bedre økonomi, og rejser er blevet meget billigere de seneste ti til 15 år, udtaler Anne Leonora Blaakilde

De ældre har andre rejseaktiviteter end den arbejdende befolkning. De rejser for det meste i foråret og efteråret, der giver dem billigere priser og ikke alt for høje temperaturer, som det ses i Spanien, Italien og Frankrig i løbet af sommerperioden. Derudover har rejsebranchen opdaget det øgede behov, og tilbyder stadig flere grupperejser for ældre.

Norge er populært

Norge er blevet attraktivt gennem årene og tiltrækker mange turister på grund af deres flotte natur. den flotte natur og rolige omgivelser er med til at trække de ældre til landet. Nemme rejsemuligheder er ligeledes også en vigtig ting, når de ældre skal planlægge deres rejser. Det bakkes op af rejsesiden Norges-Rejser.dk

Vi kan se en tydelig tendens, at de ældre rejsende er blevet mere digitale og søger viden omkring deres kommende rejser. Vi oplever flere spørgsmål fra ældre vedrørende rejsemuligheder til Norge, og en generel stigning i Norge som feriemål, udtaler Norges-Rejser.dk

Find de gode steder

Det kan være svært at finde gode restauranter, shoppingsteder, frisører eller andre spændende butikker og serværdigheder. Det er heldigvis muligt at benytte sig af det danske virksomhedskatalog, Findsted.dk, der viser de tætteste virksomheder på dig. Du har mulighed for at vælge hvor stor en radius du vil have visning for, og hvilke kategorier du vil have vist.

På siden finder du kontaktoplysninger, åbningstider, hjemmeside og adresse på den valgte virksomhed. Hvis det ikke er første gang du besøger et sted, men er en garvet rejsende i området, kan du hjælpe andre turister ved at tilføje spændende aktiviteter på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *