5 tips til at få den billigste ferie

Ferie er godt for både krop og sjæl. Det er sundt at få afstresset og komme væk fra hverdagens enorme jag, som nogle gange kan plage os. Men det betyder ikke altid, at det lige er til at komme afsted.

Ferie koster nemlig penge, og det er ikke altid, at det er penge, som man bare lige har. Nogle gange kan det løbe op i store tal, som man helst gerne vil undgå. Derfor kan du nedenfor læse om 5 måder, hvorpå du kan gøre ferien lidt billigere!

Vælg afbudsrejsen

Afbudsrejser er i løbet af de seneste par år blevet utroligt populære blandt danskerne. Navnet er selvfølgelig lidt misvisende – det er ikke rejse, som der er blevet meldt afbud til, men rejser, som et bureau ikke kunne få afsat.

Ikke desto mindre, så er det en utroligt smart taktik at bruge, hvis du gerne vil holde en ferie sammen med familien, som er noget billigere end normalt. Sider som Rejsetilbud er rigtigt gode til at samle de forskellige tilbud og muligheder. Så kan du meget let komme i gang med at vælge den fedeste afbudsrejse.

Tag afsted, mens alle andre bliver hjemme

At tage på ferie i højsæsonen er nærmest en dræber for ethvert budget. Det koster simpelthen bare flere penge, fordi rejsebureauerne ved, at de kan tage pengene for det – vi skal jo ud at rejse, når vi nu har ferie.

Men prøv i stedet at se, om du ikke kan gøre dig selv mere fleksibel og så tage af sted på ferie i en mindre befolket sæson. Her er priserne nemlig noget billigere, fordi både rejsebureauer og luftfartsselskaber er klar over, at det ikke er lige så nemt at få deres kunder til at købe en billet. Udnyt det og kom lidt billigere afsted.

Behøver det være hotel?

Hotellet er en klassiker for alle, som er på ferie – og der er mange fede aspekter ved at vælge hotel. Et af de mindre sjove er til gengæld at kigge på prisen. For et hotel er nærmest altid en dyr fornøjelse, og det kan være svært at finde det rigtige.

Overvej derfor alternativer, som kan være billigere og måske også give noget ekstra. Hvad med at overveje et af følgende:

  • Vandrehjem
  • Lejebolig
  • Venner eller familie
  • ”Couchsurfing” – altså at bo hos fremmede

Alle disse muligheder kan være med til at give dig nogle fuldstændig unikke perspektiver på den destination, som du skal til, og der er portaler på nettet, som let kan sætte dig i kontakt med alverdens mennesker til dette formål!

Gør det i grupper

Vi ved alle sammen, at gruppe- og mængderabatten lever i bedste velgående. For rigtigt mange rejsebureauer, der er denne rabat jo ret vigtig, og den er med til at trække firmaer og organisationer i en bestemt retning. Kunne det ikke være godt at overveje dette – og så få noget rabat?

For det er jo trods alt penge at spare, hvis du og familien eller vennerne tager på ferie sammen. For nogle gange, så har andre fået den samme gode idé, som du har. For nogle gange, så er det faktisk sjovere, hvis I tager afsted flere sammen. Det giver flere mennesker at dele alle de gode minder med.

Kan du lave frivilligt arbejde?

I dag kommer der flere og flere rejsebureauer til, som specialiserer sig i at sætte rejsende sammen med mennesker, der på en eller anden måde skal bruge noget arbejdskraft – ofte til humanitære formål.

Og det kan virkeligt være et godt valg, hvis det skal blive billigt. Ofte vil du stadig komme til at betale lidt, hvis du eksempelvis skal til Mexico og bygge huse eller Cambodia og hjælpe på et børnehjem. Til gengæld, så er prisen meget lavere, end hvis du betalte det hele selv.

Derudover, så får du også en utroligt unik ferie, som ingen andre kan påstå, at de har oplevet. Ved at lave dette arbejde, så kommer du til at møde nogle meget interessante mennesker, som uden tvivl kommer til at gøre indtryk på dig.

Kort sagt – der er masser af muligheder for at finde den helt perfekte rejse, uden at det faktisk skal til at koste en formue hver gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *