Guide til køb af alufælge

Hvis en bil skal se flot ud, så køber man jo gerne et par pæne alufælge. Men at få et par gode alufælge kan faktisk godt være lidt af en jungle, for der er rigtig mange udbydere derude og kvaliteten kan godt være meget svingende, hvis ikke man helt ved, hvad man har med at gøre. Det er derfor ikke nogen nem opgave, men hvis man lige tager et skridt tilbage og tænker sig om, så kan man faktisk godt få købt nogle rigtig gode fælge, men det kræver altså, at man laver sin research og bruger lidt tid på at ringe rundt, læse nogle artikler og sætte sig ind i det stof, som det hele nu engang handler om. I sidste ende, så er fælge en utrolig vigtig del af bilen, så derfor er det også vigtigt, at den er lavet af ordentlig kvalitet, for det er andres liv og lemmer man taler om her. Så når man skal ud og købe fælge, så skal man huske, at det er med sikkerhed for øje.

Udseende er ikke en førsteprioritet

Når de fleste går ud og køber fælge, så er det som regel fordi, at de gerne vil have nogle fælge, som ser godt ud. Det kan da også gøre underværker for en bil, at der kommer de helt rigtige fælge på og det kan gøre en meget stor forskel, hvor bilen kan gå fra middelmådig i udseende til utrolig flot. Man skal bare huske på, at når man er ude for at købe fælge, så er det ikke udelukkende designet og udseendet man skal gå efter, da det ikke er det der er det vigtigste. Der er nemlig mange andre parametre der skal være i orden, hvis man vil køre sikkert i sin bil fremover. Det betyder dog ikke, at du skal købe grimme fælge, for der er naturligvis mange fælge, som både er sikre og flotte, men det betyder altså, at man lige skal læse det med småt en ekstra gang.

Sørg for at sikkerheden er i orden

Når man så har begivet sig ud for at købe alufælge, så er der i stedet én ting der skal være fokus, som jo ikke er udseende. Det er i stedet sikkerheden, som skal være helt i top, hvis ikke man vil komme galt afsted. Men det er jo nemt nok at sige, at dine fælge skal være sikre, men hvordan tjekker man egentlig det? Det kan godt være svært, at finde de bedste alufælge, men et godt pejlemærke er en TÜV-godkendelse eller nogen andre certifikater, som garanterer, at fælgen er i orden. Den bliver nemlig testet på mange forskellige måder, så man er sikker på, at den faktisk kan holde til det tryk og de ting, den nu engang bliver udsat for, når man kører rundt med bilen. Det kan også være et godt pejlemærke, at der bliver tilbudt garanti, da producenten så står inde for kvaliteten og tør stå på mål for den.

Skal du til syn når du skifter fælge?

En af de ting, som folk ofte undrer sig over, når de skifter fælge er, om de så skal have synet bilen igen, men det er faktisk sjældent nødvendigt. Der er dog nogle krav den skal leve op til, da man så ellers skal til syn. Hjulet må f.eks. ikke bevæge sig ud over skærmkanten og der skal være en god frigang. Ligeledes skal sporvidden være den samme og omkredsen på dækket skal også være det samme. Det kan godt være svært at finde rundt i reglerne, men hvis man spørger sine lokale forhandler eller synshal, så kan de ofte hjælpe dig på vej, så du ikke kommer i klemme.
I de fleste online shops, der sælger dæk og fælge, kan bilens registreringsnummer indtastet, hvorefter alle lovlige fælge kun vises. Det gør alt noget lettere.

Er letmetal pengene værd?

Hvis man går meget op i vægtreduktion og ydelsen på bilen, så har man sikkert også overvejet at købe fælge i letmetal, men det er faktisk sjældent, at det kan betale sig. Reduktionen er så marginal, at det ikke nytter det store, selvom man får lov at betale i dyre domme for det. Det er ofte ikke meget mere end nogle får hundrede gram pr. fælg, men det kan selvfølgelig også være meget, hvis man forsøger at skære det hele af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *