Har du styr på din ulykkesforsikring?

Vi har alle en ulykkesforsikring og det er en super fornuftig beslutning. Med den i baghånden, kan vi nemlig få udbetalt en erstatning, hvis vi skulle komme alvorligt til skade, eller værre endnu, dø. 

Prisen for din ulykkesforsikring afhænger i stor grad af, hvor stor en sum du vil sikres med. Som udgangspunkt sætter forsikringsselskaberne nogle meget store summer, ofte meget højere end nødvendigt, da de simpelthen kan kræve flere penge fra dig, og så ser det også bare bedre ud, når du kan få mere udbetalt hos dem, end hos deres konkurrenter.

Jeg vil nu vove den påstand at 99% af danskerne er forkert forsikret på deres ulykkesforsikring. Her tænker jeg ikke så meget på invaliditet, men især på den præmie der bliver udbetalt, hvis du skulle falde død om.

Den præmie der bliver udbetalt når du dør, går til din familie for at dække de udgifter der måtte være, men har du nogensinde overvejet, hvad der reelt set skal dækkes af udgifter når du dør? Det er nemlig her, hvor du enten kan spare nogle penge, eller sikrer din familie økonomisk, hvis du ikke er dækket godt nok i dag.

Lad os lave et lille regnestykke.

Du skal formentlig begraves og i følge min bedemand i Holte, så koster det i gennemsnit ca. 20-30.000 kr. og meget sjældent over 40.000 kr at blive begravet.

Det vil sige, at hvis du ikke har nogen gæld og, hvis din familie kan klare sig uden din indkomst, så skulle en erstatning ved dødsfald på ca. 40.000 kr. være nok til at tage sig af de umiddelbare udgifter.

Har du noget gæld, så skal der selvfølgelig tages højde for dette. Du skylder måske 600.000 kr. sammen med din partner. Hvor meget skal din partner være i stand til at afbetale når du dør? Hvis alt gælden skal kunne betales, skal din erstatning ved dødsfald i dette tilfælde lyde på 640.000 kr. (Begravelse + gæld)

Står du for din primære indtægt, kan din kone/mand så forsørge sig selv efter du er gået bort? Hvis ikke, hvor meget skal din partner så bruge hver måned for at kunne leve et godt liv og, hvor lang tid skal din partner modtage disse ekstra kroner, før en livsstilsændring har gjort det muligt at leve på dennes indkomst alene?

Lad os sige, at din partner vil have et månedligt underskud på 3.000 kr. efter din indkomst forsvinder og det vil tage din partner 18 måneder at få solgt huset, den ekstra bil, flyttet over i noget billigere, fundet et bedre job eller lign. der gør det muligt at leve på dennes indkomst alene.

Hvis vi regner på dette eksempel, skal din partner bruge 3.000 kr. pr. måned gange de 18 måneder = 54.000 kr.

Disse 54.000 kroner skal så lægges oven i de 640.000 kr, så den sum du bør være forsikret for skal samlet lyde på 694.000 kr.

Nu er det så, at du enten jubler og at have sparet penge, eller gruer dig ved tanken om, hvad dit dødsfald ville have gjort ved din families økonomi.

Er du ikke tilstrækkeligt sikret, så bør du sørge for at blive det MEGET hurtigt. Er du MEGET overforsikret, kan du høre, hvor meget du kan spare ved at nedsætte dette beløb.

Nu kan du så tage øvelsen videre til din partner, men også din børn. Børn er nemlig også ofte dækket med et meget højt beløb mod dødsfald.

Selvom det er en morbid tanke, så kan uheldet desværre være ude. Lad os kigge på det:

Dit barn har ingen gæld, og du og din partner kan økonomisk godt klarer jer uden jeres barn. Dermed er der ingen grund til, at dine børn er forsikret med mere end, hvad en begravelse og måske noget psykolog hjælp vil koste. Hvad end det så er for et beløb i kommer frem til, så bør dette beløb så selvfølgelig være dækket på jeres børns ulykkesforsikringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *